Министерският съвет приема нови правила за категоризацията на заведенията. Министрите

...
Министерският съвет приема нови правила за категоризацията на заведенията. Министрите
Коментари Харесай

Правителството гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка!

Министерският съвет приема нови правила за категоризацията на заведенията. Министрите ще заседават по 21 точки на днешното си постоянно съвещание.

"Поразредете се малко, с цел да мога да приказвам. Да има два метра отдалеченост ", разгласи Борисов преди началото на съвещанието.

Премиерът влезе в залата с маска, всички министри също бяха с маски.

Борисов даде думата на здравния министър Кирил Ананиев, който изложи пред сътрудниците си предложение за удължение на изключителната епидемиологична конюнктура до 15 юли.

"Предложението се базира освен на последните данни, само че и на изчерпателен разбора на седмична база за развиването на заболяването. Данните за последните четири седмици демонстрират, че след 9 юни, би има доста завишаве на регистрираните бройки на носителите и болните от COVID-19 ", посочи Ананиев.

По думите му има увеличение на разпространяването на ковид и нарастване на броя на инфектираните медицински експерти. " "Към днешна дата те са 371 индивида, което не е добър факт. Полагаме всички грижи и условия, които са нужни ", добави той..

Здравният министър сподели още, че вирусът продължава да е с неразбираем генезис. Според него заразител може да бъде освен болен човек, само че и асимптомен преносител.

"Предлагам през днешния ден да приемем решение, с което да удължим изключителната епидемиологична конюнктура до 15 юли 2020 година През този интервал ние няма да постановяваме остарели и тежки ограничения. Ще продължим да постановяваме тези ограничения, които сме оповестили и до този миг ", изясни министърът на опазването на здравето.

По думите му мощно ще бъде повишен контролът, защото ограниченията би трябвало да се съблюдават.

"Мисля да подкрепим министър Ананиев. Проблемът е, че в света няма някой, който да ни каже кое е вярно. Виждате, че в Русия и във Англия чак през юли месец ще отварят заведения за хранене - неща, които ние към този момент направихме. Безспорно ограниченията, които предприехме, дадоха резултат за здравето на хората ", разяснява Борисов.

"Отворихме нощните заведения - видяхте какво вършат там. Дадохме опция на футболистите да играят пред аудитория - и какво направиха? Демокрацията е за дисциплинираните ", недоволства министър председателят.

"Третираме с най-хубавите лекарства заболелите. На това се дължат и положителните резултати ", сподели още той.

"Колко доктори и доценти споделиха, че ще си скъсат дипломите пред мен, в случай че това не отмине до юли месец. Не единствено че не отминава, само че ни и заля. Така че, Ананиев, тези професори да стартират да си късат книжките ", изригна министър-председателят.

"За наслада, имунитет се основава, излекуваните стават от ден на ден ", заключи Борисов.

Вижте какво написа по тематиката някогашният евродепутат Николай Бареков в персоналният си профил във Facebook.

* публикуваме без редакторска интервенция

Европа към този момент ни дава за неприятен, най-лош образец. Най-добре в този момент да се примирим и всички да го минем. Само се следете, тъй като 90% ще го изкарат доста леко, само че при някои от една хрема или гърлобол небрежно може са се стигне до пневмония. И хинин. Пийте хинин при първи признаци. Убива вируса в зародиш. Само той е потвърдено потребен в първите дни на протичане на заболяването.

После към този момент е късно. Това е най-хубавото. Доказано в хилядолетията! Еньовден е, а хининът е билка. Не забравяйте. Стрита кора на дърво. Бабите са ни избавили като деца и като нация, а не простите ни некадърни политици.

Най-добре към този момент не слушайте щабове и управляващите - те са потвърдено некомпетентни в сферата. Пазете се сами и си мийте ръцете. Пазете обществена отдалеченост и бъдете виновни към вас и здравето на вашите близки и другари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР