Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен напуска поста

...
Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен напуска поста
Коментари Харесай

Оставка в кабинета на Тръмп след раздор за стената с Мексико

Министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Кирстен Нилсен напуща поста си, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирайки известие в Туитър на президента Доналд Тръмп.

"Искам да й благодаря за работата ", добави президентът на Съединени американски щати.

Изпълняващ длъжността министър на вътрешната сигурност ще стане Кевин МакАлинън, шеф на американската Служба за митническа и гранична защита. "Уверен съм, че той ще се оправи чудесно! ", добави Тръмп.

"Реших, че това е подобаващият миг да се отдръпва. Надявам се идващият министър да има поддръжката на Конгреса и съдилищата за коригиране на нормативната уредба, която пречеше на нашите благоприятни условия да подсигуряваме изцяло сигурността на границите на Америка " и за разделянето в обществото ", написа самата Нилсен, като акцентира постигнатият прогрес в промяната на вътрешната сигурност в сходство с новите условия.

Между нея и Белия дом имаше напрежение съвсем от момента на встъпването й в служба през 2017 година, тъй като тя се смяташе за съперник на някои от най-твърдите антиимиграционни ограничения, подкрепяни от президента и негови съветници. Самата тя е била все по-недоволна от това, което е считала за липса на поддръжка от други министерства и за интервенция на президентските съветници, оповестяват източници на АП в администрацията на Съединени американски щати.

Според осведомителния портал "Аксиос ", президентът Тръмп е бил неудовлетворен от министър Нилсен и поради неналичието й на задоволително твърда позиция за градежа на стената по границата с Мексико и депортирането на незаконни мигранти.

Американски медии оповестиха още през ноември предходната година, че Тръмп има желание да изпрати Нилсен в оставка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР