По искане на Антикорупционната комисияДве съдебни инстанции спряха търга за

...
По искане на Антикорупционната комисияДве съдебни инстанции спряха търга за
Коментари Харесай

Спряха търга за самолета на бизнесмена Васил Божков

По искане на Антикорупционната комисия

Две правосъдни инстанции стопираха търга за самолета на предприемача Васил Божков по искане на Антикорупционната комисия, оповестява " 24 часа ". Мотивът на комисията е, че в случай че транспортното средство бъде продадено, то няма да може да бъде конфискувано в интерес на страната, в случай че се потвърди, че е добито с пари от незаконна активност.

В същото време машината се амортизира, цената й пада и се натрупат лихви и отговорности. Адвокатите на предприемача показват, че със прекъсването на търга имуществото се поврежда, без значение дали на финала на правосъдната сага ще се окаже отнето в интерес на страната, или върнато като законна благосъстоятелност на Божков.

Според Божков когато огромното дело на КПКОНПИ завърши, в случай че въобще завърши, самолетът ще може да бъде продаден единствено като скрап. Машината сега е приземена в Германия и ще остане там поради спрения търг.

Върху самолета има вписани пет запора на разнообразни учредения от банка, Национална агенция за приходите и КПКОНПИ. Публичната обмен от частен арбитър реализатор е по изпълнително дело от Главна дирекция " Главна въздухоплавателна администрация ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР