Джанет Йелън призова ЕС да се присъедини към усилията на

...
Джанет Йелън призова ЕС да се присъедини към усилията на
Коментари Харесай

Джанет Йелън призова Европа да се присъедини към САЩ в репресиите срещу китайския износ

Джанет Йелън прикани Европейски Съюз да се причисли към напъните на Съединени американски щати за ограничение на износа на зелени технологии от Пекин, предупреждавайки, че пренасищането с евтини китайски артикули може да заплаши оцеляването на заводи по целия свят.

Съединени американски щати и техните западни съдружници би трябвало да реагират „ по обединен метод “ на възходящата индустриална мощност на Китай или да изложат личните си промишлености на риск, сподели министърът на финансите в тирада в Германия във вторник.

Йелън също по този начин отхвърли рецензиите от страна на европейските съдружници, че личните огромни данъчни облекчения и дотации на Съединени американски щати за зелено произвеждане съставляват „ завой към американски протекционизъм “.

Министърът на финансите приказва единствено седмица откакто Белият дом внезапно увеличи митата върху износа на китайски чисти технологии за Съединени американски щати, в ход за отбрана на промишлеността в щати като Пенсилвания и Мичиган, където президентът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп ухажва гласовете на сините якички за президентските изб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР