Франция изрази подкрепата си за Международния наказателен съд и неговата

...
Франция изрази подкрепата си за Международния наказателен съд и неговата
Коментари Харесай

Разделението на ЕС относно предложението на МНС за издаване на заповеди за арест на Израел и Хамас

Франция изрази поддръжката си за Международния углавен съд и неговата „ битка против безнаказаността “, защото настояването на прокурора на съда за заповеди за арест против израелски водачи и водачи на Хамас беше разкрито надълбоко разделения в Европейски Съюз поради войната в Газа.

Карим Хан изиска заповеди против израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, дружно с трима водачи на Хамас, заявявайки, че има „ рационални учредения да има вяра “, че те носят „ наказателна отговорност “ за хипотетични военни закононарушения по време на боевете.

Съобщението провокира единомислещо наказание в Израел — като Нетаняху го жигосах като „ неуместно и невярно ... и деформиране на действителността “ — както и гневни рецензии от американския президент Джо Байдън, най-верният интернационален съдружник на Израел. Но в Европейски Съюз реакциите бяха смесени.

В изказване късно в понеделник френското външно министерство сподели, че е предупреждавало за „ неприемливото естество на цивилни загуби в Ив...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР