Mazda използва тазгодишното международно изложение в Токио, за да представи първата в

...
Mazda използва тазгодишното международно
изложение в Токио, за да представи
първата в
Коментари Харесай

Първата електрическа Mazda минава до 200 километра с един заряд

Mazda употребява тазгодишното международно изложение в Токио, с цел да представи първата в историята си изцяло електрическа кола- MX-30, и да анонсира, че тя може да бъде поръчана.

Mazda MX-30, първите доставки на която ще бъдат осъществени в Европа през втората половина на идната година, е с основни габарити дължина 4395 мм, широчина 1795 мм и височина от 1570 мм, а междуосието й е 2655 мм, и идва с ексцентрично и назад на приетото за стандарт в автомобилната индустрия отваряне на задните си порти.

Първият електрически автомобил на Mazda разполага с литиево-йонен батериен блок с капацитет от 35.5 kWh, което съгласно компанията е достатъчно за изминаването на към 200 километра.



"Като с всички наши пордукти, дизайнерите и инженерите ни имаха ясна цел при създаването на първата ни електрическа кола ", разяснява Ясухиро Аояма, президент и изпълнитилен директор на Mazda Motor Europe. "Тя трябваше да се отличава с дизайн, да бъде отлична за каране, нещо което е основна част от ДНК на Mazda и което ни прави неповторими в сравнение с конкуренцията, и най-важното, да има положителен резултат за намаляването на излъчванията в целия си витален цикъл ".

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР