Лихвите по кредитите ще започнат да растат през 2019 година,

...
Лихвите по кредитите ще започнат да растат през 2019 година,
Коментари Харесай

Шефът на БНБ предвижда плавно покачване на лихвите през 2019 г.

Лихвите по заемите ще стартират да порастват през 2019 година, само че това ще бъде равномерен и добре ръководен развой, това сподели шефът на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси... към профила пред Дарик.

Началникът на централния депозитар уточни, че депозитите в банките към този момент надвишават 71 милиарда лв., а общият размер на заемите е към този момент 53 милиарда лв.. Той не се ангажира със мнение дали през идната годината България ще влезе в чакалнята на еврозоната, само че разясни, че до формалното влизане във валутния съюз левът ще остане закрепен към еврото.

"През 2018 година няма да има внезапни придвижвания в нивото на лихвите. Това, което обаче незабавно би трябвало да се каже, е, че централните банки навлизат в интервал на нормализиране на паричната политика. Едно от нещата, които са свързани с това нормализиране на паричната политика, е увеличението на лихвите. Това, обаче, ще стартира през 2019 година и ще бъде един доста равномерен и добре ръководен развой ", уточни Радев.

На въпрос дали в този момент е времето за взимане на заем, шефът на Българска народна банка бе сбит: Който взима заем, счита, че е най-хубавото за него. Когато приказваме за лихвените нива, аз имам поради лихвените нива, както по депозитите, по този начин и по заемите. Без внезапни придвижвания 2018 година, гладко повишаване, което ще стартира не по-рано от 2019 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР