До 1600 лева достига разликата в средната заплата у нас

...
До 1600 лева достига разликата в средната заплата у нас
Коментари Харесай

Експерт прогнозира около 10% среден ръст на заплатите през тази година

До 1600 лв. доближава разликата в междинната заплата у нас сред обособените области, сочат последните данни на националната статистика.

Георги Първанов, специалист по човешки запаси, член на УС на Българската асоциация за ръководство на хора и на Българската конфедерация по заетостта, изясни пред БНР, че тези данни не са изненадващи. 

" Подобна е обстановката и в прилежащите страни. Важно е да съпоставяме освен номиналният размер на заплатата, само че и индикатори като качество и цена на живота ". 

Той означи в предаването " Преди всички ", че централите на множеството от фирмите са в София и в огромните градове.

" Центровете на общинските и държавни компании също са там. Повечето неправителствени организации са там. Продължава и процесът по пренасяне на младежи към огромните градове ".

Първанов означи, че фирмите са под доста огромен напън. 

" Евентуалното въвеждане на еврото ще сътвори и спомагателен подобен. Част от тях са на ръба на опциите хем да бъдат печеливши, хем да съумяват да задържат личния състав. Важна е системата за препоръка ".

Експертът уточни, че се следи сериозен растеж на заплатите през последните години. 

" Той продължава и през тази. Вероятно ще има към 9-10% приблизително нарастване. Големият въпрос е какъв брой е действителната инфлация и дали продуктивността пораства редом с увеличението на заплатите ".

Първанов предвижда, че през тази година ще забележим относително идентичен растеж на заплатите в другите браншове.

Той не пропусна да означи и отрицателната наклонност за съществуване на огромен брой хора, които нито работят, нито учат.

" Паднахме под три милиона като брой на хората, които работят ".

Влизаме в летния сезон с голям недостиг от фрагменти, изясни още специалистът.

" Още в този момент би трябвало да се възнамеряват стъпките за зимния сезон и за идващото лято,  както и дълготрайни визии в посока на по-бързия импорт на фрагменти. Важно е България да има цялостна тактика ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР