Летището в Брюксел е засегнато сериозно от масовата стачка в

...
Летището в Брюксел е засегнато сериозно от масовата стачка в
Коментари Харесай

Отменени са всички полети от летището в Брюксел

Летището в Брюксел е наранено съществено от всеобщата стачка в белгийската столица на чиновници в разнообразни браншове. Голям брой от чиновниците по сигурността на G4S на летището стачкуват.

В резултат на това летището в Брюксел разгласи в неделя вечерта, че ще анулира всички планувани за понеделник полети от съображения за " сигурност ". Товарните полети ще продължат да се извършват.

" Общо 232 полета, заминаващи от летище Брюксел, са анулирани през днешния ден и е изпълнен един от всеки четири идващи ", удостовери представител на летище Брюксел.

Според нова обновена информация за протестната обстановка още по-малко чиновници на охранителната компания G4S ще дават услуги по сигурността. Пътниците може да се сблъскат с очакване на летището в продължение на повече от осем часа, заради което летището реши за през днешния ден да понижи интервенциите по изходящите полети.

Авиокомпанията TUI Fly пренасочи доста от полетите си към районните летища в Остенде, Антверпен и Лиеж, както и полети за вторник. Летището прикани пасажерите да се свържат с самолетните компании си, с цел да уредят вероятно възобновяване на средства или презаверка на резервацията.

Говорител на летище Брюксел съобщи, че сутринта обстановката е била спокойна. " Много пасажери явно са наясно, че не е трябвало да идват. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР