Първоначалният план на руските военни е бил за настъпление и

...
Първоначалният план на руските военни е бил за настъпление и
Коментари Харесай

Буданов: Русия планираше настъпление в две области едновременно

Първоначалният проект на съветските военни е бил за нахлуване и в Сумска област по едно и също време с Харкивска, съобщи Униан с позоваване на Кирило Буданов – шеф на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата на Украйна.

" По отношение на Сумска област руснаците изначално са възнамерявали интервенция, а все още държат дребна формация сили в пограничния регион. За тях това е град Суджа, за нас е Сумското направление. Но към този момент обстановката не им разрешава да подхващат дейни дейности, да стартират реализиране на своя проект. " –поясни Буданов.

Той означи, че към този момент пето денонощие продължава дейната фаза на съветската погранична интервенция в Харкивска област. През това време обаче Русия не е съумяла да реализира важен триумф.

" Същевременно да не забравяме, че обстановката е напрегната, бързо се трансформира. Но към вечерта на вчерашния ден се очерта наклонност към стабилизиране на обстановката. Противникът към този момент е блокиран на позициите, които е съумял да заеме. И не престават интервенциите на Силите за защита за по-нататъшна стабилизация и по-нататъшно изтласкване на съперника зад рамките на нашата страна. “ - разясни Буданов.

„ Не бива да се основава суматоха. Основната цел (на руснаците – б.р.) е осведомителна интервенция за основаване на безпорядък и суматоха, подсилвайки това с наземни дейности. За да накарат нашите групировки да се изтеглят от източните посоки, да основат усещане че стартират да ги обръжават, да ги отрязват. Но това не е по този начин. "

Според украинското разузнаване, в този момент Русия е хвърлила в Харкивска област всички свои сили, които е имала в зоната при границата. Руснаците обаче към момента имат запаси.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР