Вчера мина поредното дело на Десислава Иванчева за влошеното ѝ

...
Вчера мина поредното дело на Десислава Иванчева за влошеното ѝ
Коментари Харесай

Десислава Иванчева даде на съд Сливенския затвор

Вчера мина следващото дело на Десислава Иванчева за влошеното ѝ здравословно положение в пандиза в Сливен и неналичието на лекуване месеци наред, в следствие, на което е пораснал микроаденомът (туморът ) на хипофизата ѝ. За това сигнализират от " Сдружение Зелен Мадост " в известие, изпратено до медиите.

В него те акцентират сериозните здравословни проблеми, които има някогашната кметица на ж.к. " Младост " в столита. По думите им зъбите ѝ се клатят и всеки миг може да загуби една част от тях. Шест пъти ѝ записвала часове в София и след това не са я водили на обзор, само че са отменяли часа, с което са предизвиквали стеснение на докторите в клиниката. В един от последните случаи е била конвоирана от Сливен до София, само че без никаква изгода. Рано в 6 ч. сутринта нахлули в килията и ѝ споделили да си стяга багажа за Сливен без да може да иде на обзор. Какво е наложило това - няма пояснение. В следствие на Деси ѝ била открита астма. Предписан ѝ е инхалатор, само че и до него няма постоянен достъп, пишат бранителите на някогашната кметица.

Те прецизират, че арбитър по делото е Мария Шишкова – някогашната заместител основна прокурорка на Цацаров.

" Деси очевидно „ има шанс ” със „ инцидентният “ асортимент на съдии и избира шефове от правосъдната система – Ушев (шеф на закрития Апелативен профилиран съд), в този момент пък Шишкова, която стои на една маса с Ваклин и му дава обещание подкрепи в качеството и на зам.главен прокурор. А за предварителното освобождение би трябвало да разчита на благоволението на сливенския областен прокурор Веселин Гангалов, който го реалокираха там след закриването на същия Апелативен профилиран съд " акцентират още те.

Вижте какво пишат още от " Сдружение Зелен Мадост ":

" Съдия Шишкова постъпи безмилостно и грубо към дребния Валентин Александър. „ Изгони ” го от залата! Бабата и момченцето, останаха извън с вярата, че след съвещанието ще разреши детенцето най-малко да прегърне майка си, която той викаше неистово. Но след 3 часово очакване на две годишното дете, което е тестване за всяко малко дребосъче - да виси пред една зала в стеснен, смрадлив кулоар, тя отхвърли под предлог, че в залата има друго дело. Ние останахме 20 минути, само че никой не влезе в залата. Чудим се по какъв начин тази жена, може би и майка, арбитър Шишкова си ляга и заспива умерено, като е разплакала едно невръстно дете, като не е дала 5 секунди на майка му да го гушне! Не знаем по какъв начин хора облечени в тоги могат да са толкоз коравосърдечни и уставни, само че знаем, че цялото общество го разрешаваме, разрешаваме да мъчат две майки и една малко бебе пред очите ни!

Извергите, наричани ескорт влачиха Деси като животно, единствено и единствено да не допре ръчичката на дребния си наследник, да не го гушне. Знаят, че детенцето ѝ е слабото място. Разплакаха и нея, разплакаха и него – той към този момент приказва и то сносно, всички чухме по какъв начин споделя „ Искам мама Деси, къде е мама ”. Случайните очевидци по коридорите при типа на нечовешката драма също пророниха сълза при извратената панорама.

Делото мина, като цялостен фарс. Без човек да има правно обучение можеше да забележи пороците и пристрастността на съдийката. Днес бяха разпитани по онлайн връзка ръководителят на здравната работа към пандиза в Сливен доктор Стефан Панайотов и медицинския фелдшер Таня Мъглева. Очевидно беше, че въпросите на юрист Николай Колев и Иванчева изнервиха и разпитваните, и съдийката. Мария Шишкова напълно неприкрито се държеше като юрист на здравните експерти от пандиза в Сливен. Насочваше разпитваните, довършваше изреченията им, даваше пояснения на Иванчева и юриста ѝ, които разпитваните не са споделили. Не допускаше въпроси или им споделяше да не дават отговор, по тематики, които биха могли да са в интерес на Деси. Но въпреки всичко разбрахме, че доктор Панайотов ѝ е станал персонален доктор при постъпването ѝ в пандиза, само че пък няма правата на персонален доктор и достъп до здравното ѝ досие, заради обстоятелството, че пандизът няма подписан контракт за подобен вид услуги със Здравна каса. Разчитал тя да си носи документи, въз основата, на които той да ѝ дефинира лекуването. Но припомняме за всички, че Деси нямаше по какъв начин да си приготви и вземе съответно документите, защото полицията нахлу една ноемврийска заран в 6 часа сутринта в дома, оповестиха ѝ, че е наказана на 6 години затвор, споделиха ѝ, че има 1 час да се сбогува с детето си, да си приготви багаж за идващите няколко години за пандиза. И защото въпреки всичко доктор Панайотов е осъзнал в един миг, след намесата на лекари към Омбудсмана, че положението на Деси е съществено, са и назначили служебно нов персонален доктор, който е отвън пандиза – доктор Сатиен Подора. Незнайно за какво ѝ избират доктор, който практикува в гр. Кермен, познайте какъв брой пъти Деси се е виждала с него. Но той най-малко има право да изписва предписания за медикаменти по здравна каса и да издава посоки – права, които докторът от пандиза няма.

За всичко, което Деси е желала и молила по отношение на лекуването ѝ се оказа, че е трябвало да подава писмени молби, а тя за доста от нещата нямала, само че за всичко, което е трябвало да уведомят Деси няма нито един писмен документ, всичко е било в джука форма. 8 месеца са я разигравали до момента в който я изпратят в ендокринологията в София, с цел да потвърди, че в действителност има микроаденом на хипофизата от 2014 година и се нуждае от хормонално лекуване с Достинекс, това беше сериозно за нейното здраве и той е повишен, въпреки, че преди този момент е бил в застой години наред. С разнообразни процедурни хватки обясняваха неналичието на лекуване от сорта на – „ нямаше влажен щемпел ”, не е подала молба, не е подала искане… нямали права и достъп до системата, тя отказвала лекуване от „ провинциалните ” експерти.
Невербалната връзка на арбитър Шишкова меко казано шокира присъстващите в залата – смееше се неистово и неоснователно при появяването и отдръпването на очевидците, за 3 часа не смееше да огледа в очите нито Деси, нито юриста, говореше на тях, само че гледаше в една точка в стената.

На запитване в коридорите от представители на " Зелен Младост " към арбитър Шишкова за срещата ѝ с Ваклин ни отговори, че като арбитър не се е срещала с него. За това ѝ нямала причина да си даде отказ, тъй като юристът на Деси ѝ изиска подобен още на първите съвещания! Явно зам.главен прокурор Шишкова е друга персона от арбитър Шишкова - Вие преценете дали е допустимо!

Биляна Петрова не беше позволена, като очевидец, защото им трябвало на ГДИН повече време да провеждат конвоя. Въпреки, че тя беше в София предходния ден за лекуване, а настояването за допускане на очевидец беше предадено преди седмици. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР