Легендарният защитник на Барселона Жерар Пике разкри в разговор с

...
Легендарният защитник на Барселона Жерар Пике разкри в разговор с
Коментари Харесай

Пике разкри защо е решил да сложи край

Легендарният бранител на Барселона Жерар Пике разкри в диалог с испанския " стримър " Ибаджи Янос за какво ненадейно е решил да приключи футболната си кариера. Вече някогашният ас на каталунците призна, че още при започване на този сезон е обмислял да постави край.

" Има доста неща, за които да мислим през сезона. За мен всичко стартира след срещата с Шави, когато той ми сподели, че ще ми бъде доста мъчно да се преборя за място в тима. Въпреки това го помолих да ми даде късмет, тъй като предишният сезон беше добър. За страдание, чувството ми от началото на сезона също не беше най-хубавото и си помислих, че интернационалната пауза ще бъде чудесна опция да взема решение. Винаги съм казвал, че ще напусна сега, в който към този момент не се усещам потребен. Фактът, че имахме доста контузени на моята позиция, забави всичко, тъй като щях да се пенсионирам по-рано. Не играх против Елче и Валядолид и усещах, че не ми е мястото в този тим, не се усещах комфортно. Бях доста покрай решението да отида в съблекалнята след тези мачове и да кажа: " Край! " Не поради вътрешната болежка, а поради възприятието, че към този момент не ми е мястото там. Когато взех решение да се пенсионирам, се случиха травми на съотборниците ми и не желаех да напущам тима в този миг. Мислех, че Световното състезание е времето за отмора и взимане на решение.
 Пике: Да стана президент на Барса? Не, желая да върша други неща
Пике: Да стана президент на Барса? Не, желая да върша други неща

Бих желал да оказа помощ на клуба, споделя той

Пике разкри по кое време и на кого за първи път е споделил, че си потегля:

" Сутринта след като гостувахме на Виктория в Шампионската лига, споделих на Лапорта, че се отхвърлям. Мислех, че ще се натъжа, когато го кажа, само че в действителност бях благополучен. Не можех да желая нищо повече. Практически през целия си живот представлявах клуба си, завоювах доста титли и се забавлявах ужасно. Надявам се да продължа да пребивавам по този начин. Всяка заран се събуждах и осъзнавах какъв брой фаворизиран съм. Има хора, които живеят много зле. Има и такива, които гледат съседа си и незабавно се нервират. Ще се нервирам всякога, когато Реал Мадрид победи, само че се надявам да пребивавам щастливо до момента. "

Пике добави, че в никакъв случай не е мислил да напуска Барселона.

" Ако ми бяха споделили на 28 години, че Барса няма да ми предложи нов контракт, нямаше да отида на никое място другаде, просто щях да се откажа още тогава. ", добави бранителя.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР