Корабът, превозил товара, който избухна в Бейрут, принадлежи официално на

...
Корабът, превозил товара, който избухна в Бейрут, принадлежи официално на
Коментари Харесай

Откриха българска следа зад страшния взрив в Бейрут

Корабът, превозил товара, който избухна в Бейрут, принадлежи публично на българска компания, съобщи Лента.ру. Изданието се базира на Николай Суханов от Далечноизточната районна организация на Руския синдикат на моряците.
Във вторник вечерта 2750 тона амониев нитрат, съхранявани погрешно в склад, безусловно раздрусаха столицата на Ливан. Пристанището на града бе вдигнато във въздуха, а гърмежът лиши живота на минимум 135 души. Мнозина са в неопределеност, до момента в който хиляди са ранени.
Руският синдикат на моряците разгласи, че амониевата селитра е била разтоварена на пристанището от кораба „ Росус” (Rhosus) през 2013 година.
Корабът е плавал под молдовски байрак с екипаж от руснаци и украинци. Суханов съобщи, че притежател е българската компания Briar Wood Corporation.
Председателят на Далечноизточната районна организация Суханов съобщи, че когато плава под непознат байрак, същинският притежател на кораба доста мъчно може да бъде открит. Корабът е превозвал селитра от Батуми до Мозамбик, само че е дебаркирал непланирано в бейрутското пристанище заради механически проблеми. Според инспекция управляващите в ливанската столица са забранили на кораба да се връща в морето.
По-рано беше обявено, че корабът е благосъстоятелност на руснака Игор Гречушкин от Хабаровск. Той е банкрутирал и в действителност оставил своя екипаж – моряци от Русия и Украйна, в Бейрут за към година. Според РЕН ТВ той сега живее в Кипър.
Официално обаче корабът се води благосъстоятелност на българска компания, твърди Николай Суханов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР