Консорциум, оглавяван от американския бизнесмен Тод Боели, е спечелил конкурса

...
Консорциум, оглавяван от американския бизнесмен Тод Боели, е спечелил конкурса
Коментари Харесай

Челси обяви името на новия собственик

Консорциум, ръководен от американския предприемач Тод Боели, е спечелил състезанието за придобиване на лондонския футболен клуб Челси, който до неотдавна беше благосъстоятелност на съветския олигарх Роман Абрамович, написа в. " Дейли телеграф ".

Офертата на консорциума на Боели възлиза на 4 милиарда лири (1 щатски $ е еднакъв на 0,8106 английски лири). Договорът към този момент е бил подписан. Сега той отива за утвърждение от английското държавно управление и от Премиър лийг.

Боели си е сложил за цел да придобие клуба до края на месеца. Абрамович, който в този момент е обект на наказания от страна на английското държавно управление, разгласи лондонския клуб за продажба при започване на март след съветската инвазия в Украйна.

Милиардерът проправи пътя към промяната на собствеността на клуба в четвъртък, откакто опроверга изказванията, че желае заем, провиснал на клуба в размер на 1,5 милиарда лири, да бъде възобновен.

Консорциумът на Боели включва и швейцарския милиардер Хансьорд Вис и английския вложител в недвижими имущества Джонатан Голдстийн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР