Когато става въпрос за диета, има толкова много въпросителни –

...
Когато става въпрос за диета, има толкова много въпросителни –
Коментари Харесай

Искате ефект след диетата?

Когато става въпрос за диета, има толкоз доста въпросителни – какво да изберем, какво да премахнем, какви извършения да вършим. Често четем или чуваме спорни отзиви от популярни диетолози, което в допълнение ни обърква и не знаем от кое място да стартираме и какъв режим да следваме, написа Profit.bg.

От Marie Claire се допитват до няколко специалисти по храненето, които дават своите рекомендации за това по какъв начин да се храним и какво да търсим във всяка диета.

Бъдете в мир със себе си

Добрата диета е тази, при която отслабвате по 0.5 до 2 кг на седмица. Ако сваляте по – бързо, ще започнете да губите мускули.

Отрежете захарта, не мазнините

Най-новите проучвания демонстрират, че би трябвало да спрете захарта, а не мазнините, в случай че желаете да отслабнете. Причината е, че тялото съхранява непотребната захар, намираща се в нишестени въглехидрати, като макаронени произведения и самун - като мазнини. Добри мазнини ви засищат и са от голяма важност за положителното здраве.

Закуската е приоритет

Качествената закуска е значимо значение за останалата част от деня. Това значи да включите протеин, положителни мазнини и здравословни въглехидрати. Опитайте яйцата с самун без брашно или овесени ядки с плодове и семена.

Редовното хранене е значимо

Всички сполучливи диети се сплотяват към това, че би трябвало да се храните постоянно и да планирате най-малко 5 хранения денем.

Променете метода си на живот

Ако желаете да отслабнете не търсете избавление в хапчета, сиропи или прахчета, които дават обещание резултати. Вместо това сменете метода си на живот и търсете същинска храна.

Съчетавайте протеин с въглехидрати

Ключът към дълготрайната загуба на тегло е поддържането на кръвната захар ниско. Ако ядете протеин с въглехидрати, това ще понижи захарта. А това ще постигнете най-бързо в случай че добавите протеин към въглехидратите.

Балансирайте нутриентите

Правилното хранене допуска да включите всички хранителни групи. Една уравновесена диета, която включва многообразие от храни, е от значително значение. Насърчаването на потреблението на една " магическа " храна или отбягване на избрани храни ще докара до небалансиран режим.

Не бройте калории

Изчисляването на калориите е доста остаряла идея и е потвърдено, че е неефикасен метод да отслабнете. Консумирането на нискомаслени и нискокалорични артикули ще ви накарат да ядете повече.

Бъдете дейни

Наред с вярното хранене, не забравяйте и да се движите и да включите постоянни тренировки.

Избягвайте модифицираните храни

Всички положителни диети ще ви кажат да избягвате храна, създадена във фабрика. Това значи рафинирана, модифицирана храна. Понякога това даже не е храна, а коктейл от химикали. Затова преди да купите, си задайте въпроса дали можете да извършите продукта в личната си кухня. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР