Класическият двигател с вътрешно горене може да заживее втори живот(снимка:

...
Коментари Харесай

Ford работи по водороден двигател с вътрешно горене


Класическият мотор с вътрешно горене може да заживее втори живот
(снимка: CC0 Public Domain)

Въпреки решението на множеството производителите да „ електрифицират ” продуктовата си гама, а някои дори да загърбят ДВГ, може би въпреки всичко моторът с вътрешно горене има огромно бъдеще. Наскоро автомобилните медии оповестиха , че класическият мотор може да заживее втори живот, работейки с водород, вместо с изкопаеми горива.

Патентни документи на Ford разкриха, че компанията опитва с водородни мотори с вътрешно горене. За да не се бърка с, патентът е за „ стандартен мотор с вътрешно горене ”, който просто изгаря водород вместо бензин или дизел – развой с нулеви нездравословни излъчвания.

Патентната поръчка, подадена в Съединени американски щати, разказва способ на горене на водород в композиция с турбокомпресор и рециркулация на отработените газове. В приложението се показва, че сходен водороден мотор може да се употребява като част от хибридно задвижване, с електромотор-генератор, подложен сред мотора и трансмисията.
още по темата
Ford е измежду шестте автомобилни производителя, които публично оповестиха присъединяване си в световната акция за последователно унищожаване на транспортните средства с мотори с вътрешно горене до 2040 година Останалите са Volvo, General Motors, Mercedes-Benz, Jaguar Land Rover и BYD.

Същевременно, най-големият производител на електрически транспортни средства в Китай – BYD, акционер в която е – съобщи, че от предишния месец е спрял да създава транспортни средства с мотори с вътрешно горене за сметка единствено електрически и мощно електрифицирани хибридни коли.

„ В бъдеще BYD ще се концентрира върху чисто електрическите и плъгин хибридите в автомобилния бранш ”, се споделя в изказване на компанията, подадено до фондовата борса в Хонконг в неделя, представено от Ройтерс.

Новият ход идва в отговор на обещанието на Пекин да усили потреблението на зелена сила. Все отново BYD няма да спре изцяло производството на, защото по-малките високоефективни мотори ще продължат да се употребяват в презареждаемите хибридни коли.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР