Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война,

...
Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война,
Коментари Харесай

Атаката срещу кмета на Дупница е предизборна провокация

Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война, откакто той спря редица корупционни практики след три мандата ръководство на ГЕРБ. Това се споделя в позиция на ИБ на Българска социалистическа партия. Целта е нови избори и нов кмет, който да замита следи и да пази статуквото.
Ръководството на Българска социалистическа партия прави оценка тези дейности като предизборна провокация. " Прокуратурата се употребява като бухалка против кмет, борещ се с корупцията, която същата прокуратура не е забелязвала с течение на години. Заставаме зад кмета и няма да допуснем да бъде сменен вотът на хората за едно почтено ръководство и битка против наслагваните с години порочни практики в община Дупница ", безапелационни са от " Позитано " 20.
" Разиграва се трети тур на кметските избори в Дупница.
Нямам терзания. Нека следствените органи си свършат работата, ние ще продължим да вършим нашата. Нямаме време за губене след три мандата на ГЕРБ.
Ние ще служим почтено и чисто единствено и само за ползите на община Дупница и нейните хора. Надявам се, че по този метод ще работят и проверяващите, поради достойнството, достолепието и вярата в институциите.
В името на справедливостта и моралните правила, приканвам за успокоение и религия, че истината постоянно тържествува ", разяснява във Facebook Първан Дангов.
ДУМА напомня, че Районната прокуратура разгласи през вчерашния ден, че е събрала задоволително доказателства за покачване на обвиняване на кмета на Дупница за престъпление срещу личността на краткотрайно изпълняващия длъжността началник на полицията в Дупница гл. инспектор Йордан Зарев.
Ръководителят на Районната прокуратура Албена Разсолкова разясни, че кметът на Дупница се е явил с двама адвокати, обвиняването му е предявено и той се е възползвал от правото си да не дава обяснения.
Разправията станала по време на ревизия на 15 март, реализирана от районното полицейско управление в Дупница, на която са изискани документи от Дангов. Тогава той отправил закана към Зарев.
Според прокуратурата срещу Дангов има преписки от служители в общинската администрация, които упорстват, че наложително ги е карал да подават молба за овакантяване. Според други той отрязал нелегално дървета в централната градска част на Дупница. Последната е за съветското знаме, окачено пред общината в града на 9 май. То бе свалено от кандидат-депутат на ПП-ДБ и местен лидер на ДСБ, след което служител на общинската администрация още един път го окачи на пилона.
" Не виждам нищо неприятно в това съветското знаме да бъде пред общината в Деня на успеха. Ние не сме прекратили връзките си с Руската федерация ", изясни Дангов. По-късно той заяви, че е получил позвъняване от ДАНС знамето да бъде свалено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР