Китайските власти от месец май тази година забраняват на разработчиците

...
Китайските власти от месец май тази година забраняват на разработчиците
Коментари Харесай

От месец май тази година Китай забранява на мобилните приложения да събират излишни потребителски данни

Китайските управляващи от месец май тази година не разрешават на разработчиците на да събират и натрупват непотребни данни за жителите на Поднебесната. Съответното разпореждане към този момент е признато от ключовете държавни китайски регулаторни органи.

В Китай разработчиците на мобилни приложения постоянно събират най-различни сведения за потребителите, които от време на време се оказват непотребни. Само че тези, които не желаят да споделят своите данни, неведнъж не получават достъп до нужните запаси.

За битка с това неприятно събитие китайските регулатори са границите за допустимото събиране на данни от онлайн услугите . В взаимозависимост от съответно предоставяната услуга, разработчиците могат да изискат потвърждения на личността, което нормално е обвързвано с номер на телефона, достъп до навигацията, до листата с контактите, до банковите реквизити и други. Така да вземем за пример, онлайн услугите за запознанства могат да изискат потвърждаване на фамилното състояние, възрастта и пола на клиента.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР