Като лечебно растение, алое вера се използва за трениране на

...
Като лечебно растение, алое вера се използва за трениране на
Коментари Харесай

Домашен лек от алое, който може да се прибавя към всяка напитка

Като лечебно растение, алое вера се употребява за трениране на рани, циреи и проблематичен скалп. Приемано вътрешно, то покачва имунитета, оказва помощ при лекуването на гастрит, язва, възпалено гърло, чревни неразположения и хемороиди.

Освен с високо наличие на витамини и минерали, алое вера се отличава с антиоксидантно, фунгицидно, бактерицидно, успокояващо и противовъзпалително деяние. То дейно отстранява токсините от тялото. Има доказателства, че потреблението му може да помогне за лекуване на мелазма, споделя кожният лекар Патриша Елиас от Бразилия.

Тя предлага приготвянето на замразен сок от гел от алое вера. В тази форма растението резервира всичките си потребни свойства и в това време е извънредно комфортно да го добавите към сок, чай или всяка напитка, която консумирате, с цел да извлечете оптималната изгода от него.

За да приготвите гела, отрежете острите ръбове в края и в профил на листата на алое вера. След това премахнете кората от плоската страна, извадете транспарантния гел и го нарежете на кубчета.

Накиснете гела от алое за 15 минути във вода със стайна температура. Изплакнете добре кубчетата гел, с цел да отстраните остатъка от млечния сок от алоин. Този тъничък пласт жълта течност сред кожата и гела на листата съдържа съединения със мощни слабителни свойства и може да придаде мъка на гела.

Разбийте в блендер до гладкост и изчакайте пяната да се утаи. Поставете сместа във форми за кубчета лед и я замразете във фризера.

Прехвърлете кубчетата лед в торбички за предпазване. Те може да се прибавят даже към парещ чай. Препоръчително е да консумирате лековете с алое на празен корем, за интервал от 3 до 6 месеца за реализиране на лечебен резултат.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР