Гърция ще изчака полагането на клетва от новото правителство на

...
Гърция ще изчака полагането на клетва от новото правителство на
Коментари Харесай

Как ще действа Гърция спрямо РС Македония - ще зависи от новото правителство

Гърция ще изчака полагането на клетва от новото държавно управление на Северна Македония, с цел да реши по какъв начин да работи против държавното управление в Скопие, заяви „ Катимерини “.

По време на срещата си с египетския си сътрудник, гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис съобщи следното:

„ Гърция прецизно следи за спазването на контрактуваното. Правителството на Северна Македония към момента не е положило клетва, тъй че ще изчакаме развиването на събитията в тази глава. За в този момент нямаме желание да предизвикваме процедура за каквото и да е нарушаване. Тези въпроси ще бъдат оценени от гръцката дипломация, както и несъмнено от Европейски Съюз “.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис подсети, че пътят на РСМ към Европа минава през Гърция. Той добави, че ще поддържа към членовете на Асоциацията на експортьорите от Северна Гърция (АИСГ) за интернационална регистрация на комерсиалната марка „ Македония Велика “.

БГНЕС напомня, че на церемонията по встъпването си в служба новият президент на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова не употребява конституционното име на страната. По този метод Силяновска наруши Преспанското съглашение и провокира ескалация в напрежението сред Скопие и Атина. Постъпката ѝ провокира остри дипломатически реакции от реди западни страни. Гърция, на собствен ред, съобщи, че неспазването на съглашението може да докара до блокиране на европейската интеграция на Скопие./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР