Италианка спечели съдебен случай, който е уникален по рода си

...
Италианка спечели съдебен случай, който е уникален по рода си
Коментари Харесай

Жена влезе в съдебна битка заради болното си куче

Италианка завоюва правосъден случай, който е неповторим по рода си в Италия. Тя получи парично обезщетение за публикуван болничен от работодателя си, с цел да гледа своето куче, заяви Independent. Дамата, чието име не се загатва, преподава в Римския университет „ Ла Сапиенца “. Нейните юристи обявиха, че е имала право да се погрижи за болното си куче.
Според италианското законодателство всеки, който аргументи страдалчество на животно, може да влезе в пандиза за период от година и да бъде санкциониран с €10 000. В последна сметка съдията по делото решил, че италианката е в правото си да вземе болничен и да се грижи за четириногото.

Университетската преподавателка е отсъствала два дни от работа. Домашният й любим се е разболял и е трябвало да го заведе неотложно на ветеринар. Съдът реши, че работодателят – в тази ситуация висшето образователно заведение – би трябвало да прегледа отсъствието й от работа като болничен, а не като неявяване от работа.

Освен това университетът няма право да глоби своята служителка, отсъствала два дни от службата. Организациите за отбрана на животните на Апенините се изрекоха ласкаво за решението на съда.

Те показаха, че правосъдното решение може да окаже позитивен резултат над тяхна дългогодишна цел – домашните любимци правно да се преглеждат като членове на фамилията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР