На тържествена церемония в Културен център Стара Загора бяха обявени

...
На тържествена церемония в Културен център Стара Загора бяха обявени
Коментари Харесай

Проф. Юлиан Ананиев грабна престижна награда

На тържествена гала в Културен център Стара Загора бяха оповестени носителите на тазгодишните награди „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “ . Отличията се връчват годишно от Община Стара Загора в навечерието на 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

С премията се отличават изявени персони и колективи с високи достижения в региона на образованието, културата, науката и изкуството.

Деканът на Медицински факултет при Тракийски университет – проф. доктор Юлиан Ананиев бе почетен с самостоятелна премия „ Стара Загора “ в направление „ Наука и обучение “ . Престижното отличие се присъжда на проф. Ананиев „ за одобряване престижа на Тракийски университет, извънреден принос в научните проучвания в региона на хуманната медицина и развиването на университетското обучение “ . Наградата връчи госпожа Надежда Чакърова, заместник-кмет „ Образование и юношески действия “ на Община Стара Загора. Специални посетители на събитието бяха и заместник-ректорите на Тракийски университет – проф. Нели Грозева и доцент Емил Славов.

„ Благодаря за достойнството и доверието от страна на Община Стара Загора! Благодаря за номинацията на цялата академична общественост на Тракийски университет, на ректорското управление и несъмнено – на ректора проф. Добри Ярков! Благодаря и на всички сътрудници, които във времето ме построиха като персона и експерт! И най-много желая да благодаря на моето най-голямо ентусиазъм – студентите от моя факултет и да им припомня в зората на този ярък празник, че те са нашето бъдеще, а всяка тяхна стъпка отеква във вечността! “ , сподели проф. Ананиев при приемането на оценката.

Наградата. Снимка: Тракийски университет

За самостоятелна премия „ Стара Загора “ 2024 в направление „ Наука и обучение “ бяха номинирани 13 изявени персони . Освен проф. Ананиев, носители на оценката тази година са и Динко Цвятков – шеф на СУ „ Иван Вазов “, Мима Петрова – основен преподавател по френски език в ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ и Димитринка Петкова – педагогичен консултант в ППМГ „ Гео Милев “.

Програма за милиони, обхващаща ТЕЦ-ове, както и „ Мини Марица-изток “, цели да задържи цялостния състав на работещите най-дълго

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР