Правителството на Швеция се споразумя днес със своята подкрепяща партия

...
Правителството на Швеция се споразумя днес със своята подкрепяща партия
Коментари Харесай

Швеция приготвя още над 6 млрд. евро военна помощ за Украйна до 2026 г.

Правителството на Швеция се споразумя през днешния ден със своята подкрепяща партия за рамка за спомагателна военна поддръжка за Украйна на обща стойност към 6.5 милиарда евро за интервала 2024-2026. Това предават от Reuters.

" За да се ускори шведската поддръжка за Украйна и да се усили дълготрайната вероятност, държавното управление и шведските демократи се споразумяха да вкарат рамка за военна поддръжка за Украйна ", се споделя в изказване.

Средствата ще бъдат разграничени поравно за трите години. Включително препоръчаното допълнение, общата планувана военна и странична поддръжка на Швеция за Украйна ще възлиза на над 8.5 милиарда евро, написа още в известието на държавното управление.

Военната поддръжка според новата рамка може да включва дарения на отбранително съоръжение, финансови вноски и финансова поддръжка за закупуване на отбранително съоръжение.

" Рамката би могла да натовари обществените финанси за няколко години и даже след 2026 година ", показват от шведското държавно управление.

Припомняме, предходната седмица министърът на защитата Пол Джонсън съобщи, че Швеция може да обмисли изпращането на военни в Украйна, в случай че страните - членки на НАТО се спогодят по този въпрос. Засега обаче страната няма такива планове.

На 9 май държавното управление на Швеция инструктира въоръжените сили на страната да преведат още 28 милиона евро в подкрепа на украинските отбранителни сили, за подсилване на отбраната посредством дронове, разминиране и укрепване на флота.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР