Нова Каледония беше подложена вчера на безпрецедентно мощна кибератака, която

...
Нова Каледония беше подложена вчера на безпрецедентно мощна кибератака, която
Коментари Харесай

Нова Каледония бе подложена на безпрецедентна кибератака

Нова Каледония беше подложена през вчерашния ден на невиждано мощна хакерска атака, която след това бе " спряна ", заяви локалното държавно управление на френската отвъдморска територия, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Атаката беше осъществена малко след известие на президента Еманюел Макрон, че ще дойде на архипелага, прецизираха управляващите.

" През миналата нощ претърпяхме невиждана хакерска атака в Нова Каледония, като снабдител на интернет услуги беше подложен на външна офанзива, целяща претоварване и запушване на мрежата. Милиони имейли бяха изпратени по едно и също време на един адрес, с цел да се наводни и блокира мрежата ", изясни на конференция представител на локалното ръководство. Той сподели, че управляващите са съумели да спрат офанзивата преди да бъдат нанесени обилни вреди.

Френският президент отпътува нощес за Нова Каледония, където възнамерява да откри " задача " с към момента неразбираема форма, само че чиято цел ще е да успокои ситуацията на архипелага, обзет от началото на предходната седмица от протести, при които починаха шестима души.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР