Иран ли стои зад атаката на Хамас в Израел? “Ситуацията през

...
Иран ли стои зад атаката на Хамас в Израел?
“Ситуацията през
Коментари Харесай

Иран ли стои зад атаката на Хамас в Израел?

Иран ли стои зад офанзивата на Хамас в Израел?

“Ситуацията през последната година не предполагаше да има такава военна интервенция против Израел. Имаше съглашение сред Хамас и държавното управление на Нетаняху с посредничеството на Катар и Египет, които са страните гаранти за продължително помирение, както и израелски вложения от 1 милиарда $ за възстановяване на инфраструктурата, основаване на работни места и допускането на 100 000 палестинци в Израел, с цел да работят ”, съобщи пред Българска национална телевизия журналистът Мохамед Халаф.

По думите му в това време Хамас със единодушието на Израел получава 15 млн. $ месечно от Катар. Тези средства се употребяват с цел да може да посрещне потребностите на ръководството, въпреки че то не е законно. Но Иран ли стои зад тази офанзива?

“Това е шестата подред война на Хамас против Израел, в която се извършва дневния ред на Иран, който има проблеми със Съединени американски щати, Европейски Съюз, със международната общественост ”, сподели още Мохамед Халаф.

300 000 запасняци са извикани на работа

Над 800 са починалите след офанзивата на „ Хамас ” против Израел. В отговор последваха солидни удари, а Ивицата Газа към този момент е под цялостна обсада.

Еврейската страна организира най-мащабната готовност в историята си – 300 000 запасняци са извикани на работа след офанзивата, която мнозина анализатори назовават израелският 11 септември.

Никой не може да каже точния брой на хората в неопределеност. Липсват дами, мъже, даже дребни деца. В отговор на нападението на „ Хамас ”, Израел стартира да нанася солидни удари по цели в Газа. Според някои информации са убити 500 палестинци.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР