Infosys Hall of Fame Open, осминафиналФеликс Оже-Алиасим – Джейсън Къблър

...
Infosys Hall of Fame Open, осминафиналФеликс Оже-Алиасим – Джейсън Къблър
Коментари Харесай

Оже-Алиасим отпадна в Нюпорт след обрат в самия край


Infosys Hall of Fame Open, осминафинал

Феликс Оже-Алиасим – Джейсън Къблър 6-4, 3-6, 6-7(4)

Феликс Оже-Алиасим завърши присъединяване си в Нюпорт след единствено един мач, претърпявайки трагично проваляне от 102-рия в ранглистата Джейсън Къблър. Снощи дуелът бе пресечен поради падналия мрак, като преди подновяването на играта канадецът водеше с 6-5 в третия сет. Паузата обаче се отрази отрицателно на първия подложен и той пропусна мачбол, след което отстъпи в тайбрека.

Днешният триумф бе първи за Къблър против състезател от Топ 10, като също така роденият в Бризбън тенисист доближи до дебютния си ATP четвъртфинал.

В идната фаза ще забележим напълно австралийски конфликт сред Къблър и осмия в схемата Джеймс Дъкуърт.

Оже-Алиасим бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (16-5), като в това време завоюва 80% от точките си на първи сервис (47/59). За сметка на това обаче Къблър позволи по-малко двойни неточности (4-9) и имаше преимущество във връзка с общия брой извоювани на сервис точки (73-65). И двамата осъществиха по един пробив, като международният №9 имаше шест благоприятни условия (17%), до момента в който австралийският тенисист стигна до три брейкпойнта в хода на мача (33%).

Двубоят стартира с гейм за Къблър, а незабавно по-късно австралиецът стигна до първия брейкпойнт в мача. Оже-Алиасим обаче избегна заплахата и също завоюва подаването си, като след това равенството се резервира при 4-4. Няколко доста положителни офанзиви сервис-мрежа осигуриха пробив на нула за Оже-Алиасим, който канадецът съумя да затвърди и по този метод надви с 6-4 в първата част.

В първите седем гейма от втория сет никой от двамата не съумя да пробие, като за това повече съжаляваше Оже-Алиасим, който пропусна три брейкпойнта при 1-1 и още един при 3-3. Тези пропилени благоприятни условия стрвуаха скъпо на международния №9, защото Къблър записа решителен брейк, като даде единствено една точка в последните два гейма от сета и изравни резултата в мача след 6-3.

Първият късмет за пробив в заключителния сет се откри пред австралиеца при 5-5, само че той бе отразен от Оже-Алиасим и лидерът на схемата се приближи единствено на гейм от спечелването на мача. Веднага по-късно обаче дуелът бе пресечен, защото се стъмни и видимостта на играчите бе мощно лимитирана.

След подновяването на играта Оже-Алиасим стигна до мачпойнт, само че Къблър избегна заплахата и докара нещата до тайбрек. Канадският тенисист поведе с 3-1, само че неговият конкурент реализира поврат след четири безответни точки. Оже-Алиасим понижи изоставането си, само че Къблър задържа водачесотвот и победи с 4-6, 6-3, 7-6(4) след съвсем три часа игра.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Стив Джонсън – Максим Креси 7-6(3), 4-6, 4-6

Феликс Оже-Алиасим – Джейсън Къблър 6-4, 3-6, 6-7(4)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР