Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) унищожиха морска мина днес, 14

...
Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) унищожиха морска мина днес, 14
Коментари Харесай

Военни моряци обезвредиха мина в Черно море край Варна

Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) унищожиха морска мина през днешния ден, 14 май. По време на образователно корабоплаване, екипажът на моторен катер с бордови номер 221 вижда миноподобен обект във водите на Черно море, на 2 благи източно от местността Паша дере. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

 

След приемане на сигнала, по инструкции на командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, екипажът на минен ловджия „ Струма “ е задействан със задача да разузнае миноподобния обект. На място военните моряци класифицират обекта като котвена мина, вид „ КПМ “, с елипсовидна форма и четири рога. 

 

Мината е изтеглена на безвредна отдалеченост във вътрешността в морето и унищожена с следен гърмеж от профилирания екип на минния ловджия. При унищожаването на мината са спазени прецизно ограниченията за сигурност.

 

Военноморските сили не престават да поддържат подготвеност за противоминни дейности, за обезпечаване на безвредно мореплаване в българските морски пространства.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР