Има зелена светлина за състезание по улиците на Ханой, столицата

...
Има зелена светлина за състезание по улиците на Ханой, столицата
Коментари Харесай

Задава се Гран При на Виетнам във Ф1


Има зелена светлина за съревнование по улиците на Ханой, столицата на Виетнам. Според списание Форбс договорката е пред привършване. За Гран При на Виетнам се приказва от години насам, само че някогашният притежател на Формула 1 Бърни Екълстън беше срещу концепцията. Новите притежатели от Либърти Медиа са на напълно друго мнение и не престават да търсят нови благоприятни условия за спорта.

Твърди се, че конкуренцията в Ханой ще бъде оповестена още в идващите седмици, откакто към този момент е реализирано сполучливо съглашение на среща в Лондон. Състезанието ще бъде по улиците на виетнамската столица, защото в страната няма други подобаващи писти. Всъщност неналичието на обичаи в моторните спортове е била една от аргументите Екълстън да не желае Ф1 във Виетнам.

Потърсен за коментар, някогашният притежател съобщи, че са му предложили среща с виетнамския държавен глава. "Можех да го направя, всичко беше уредено " съобщи Бърни. "Те нямат никакви обичаи и даже опит в моторните надпревари, тъй че не желаех да навлизаме на място, към което по този начин или другояче имаме доста положителни промоутъри ". Британецът добави, че е понесъл доста рецензии за вкарването в Ф1 календара на надпреварите в Русия и Азърбайджан по същата причина.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР