Има такъв народ стана третата формация в парламента, която внесе

...
Има такъв народ стана третата формация в парламента, която внесе
Коментари Харесай

ИТН също предлага закриване на Бюрото по защита

" ИТН " стана третата групировка в Народното събрание, която внесе законопроект за закриване на Бюрото по отбрана към основния прокурори. Предложението е Бюрото да се трансформира профилиран отдел към Министерство на правораздаването, както беше преди 10 години. Предложения в този смисъл към този момент бяха импортирани от " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ).

Има Такъв Народ твърди, че предоставения на Иван Гешев надзор върху Бюрото по отбрана е неприемлив, тъй като институцията има право да задържа хора, което е полицейско пълномощие. Поради тази причина пълномощията на основния прокурор неприемливо се уголемяват.

" Главният прокурор не може по едно и също време да управлява Бюрото и да упражнява контрол за правда над неговите дейности ", се споделя в причините на Има Такъв Народ.

Преди ден Гешев изпрати в Народното събрание отчет за активността на Бюрото по отбрана за 2020 година и първите шест месеца на 2021 година,

От отчета се разбра, че през тази година Бюрото се е грижило за 16 предпазени очевидци и трима магистрати. Един от магистратите е самият основен прокурор. Срещу това данъкоплатците са поели разноски в размер на близо 10 милиона лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР