Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отказа да отговори

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън отказа да отговори
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ отказва да говори с Кристалина Георгиева

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън отхвърли да отговори на позвъняванията от ръководещия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, заяви Блумбърг. В средата на септември Световната банка спря ранглиста си Doing Business, откакто без значение следствие разкри, че Георгиева, че е оказвала напън за възстановяване на рейтинга на Китай, до момента в който през 2018 година е била шеф в СБ.

Източници на Bloomberg настояват, че преди абсурда Кристалина Георгиева е имала елементарен достъп до Йелън, защото Министерството на финансите на Съединени американски щати ръководи взаимотношенията на Вашингтон с МВФ. Двете са провеждали регулярни диалози по-рано и са работили по разнообразни начинания. Съединени американски щати са най-големият акционер както в МВФ, по този начин и в Световната банка.

Говорители на МВФ, на Джанет Йелън и на Кристалина Георгиева са отказали да разясняват тематиката.

Обвиненията към Георгиева сега се ревизират и от двете институции - Министерството на финансите на Съединени американски щати и от Етичния комитет на МВФ, напомня Банкеръ.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР