Група украински диверсанти е проникнала в регион в Южна Русия,

...
Група украински диверсанти е проникнала в регион в Южна Русия,
Коментари Харесай

Путин: Терористи са стреляли по цивилни граждани в Южна Русия

Група украински " диверсанти " е проникнала в район в Южна Русия, граничещ с Украйна, заяви съветският президент Владимир Путин. Той осъди нападението и назова причинителите " терористи " и " неонацисти ", съобщи Агенция Франс Прес.
Руската войска " пази Русия и нашия народ от неонацисти и терористи (...), тези, които през днешния ден направиха нова терористична офанзива, проникнаха на наша гранична територия и откриха огън по цивилни жители ", съобщи Путин в телевизионно послание.
" Днес те направиха следващия терористичен акт, следващото закононарушение, навлязоха в граничната зона и откриха огън по цивилни жители. Видяха, че това е цивилна кола, видяха, че в нея седят цивилни и деца, не, това беше елементарна Нива, откриха огън по тях ", сподели президентът.
Москва съобщи, че разполага със служби за сигурност и военни, с цел да " унищожи " групата, и че президентът Владимир Путин е осведомен " непрекъснато ".
Украйна отхвърли известията, като ги назова " провокация ".
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че е имало " нахлуване от страна на украински бойци ".
" Става дума за терористична офанзива ", означи той.
В изказване на службата за сигурност ФСБ, публикувано от съветските осведомителни организации, се споделя, че случаят е станал в Климовски регион в Брянска област, която граничи с Украйна.
" ФСБ на Русия и силите на съветското министерство на защитата подхващат ограничения за заличаване на въоръжени украински националисти, които са проникнали през държавната граница ", се споделя в изказването.
По-рано денем регионалният шеф съобщи, че разследваща група е минала в Южна Русия и е разкрила огън, както и че военните са реагирали, с цел да " унищожават " групата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР