Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Григор продължава напред без загубен сет

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция. Българинът победи финландеца Емил Руусувуори след 7-6(4), 6-3, 6-4 след 2:49 часа игра. Успехът е втори подред за него без изгубен сет на Ролан Гарос.

32-годишният хасковлия на два пъти пропиля пробив задатък първоначално. При задатък от 5:3 гейма Димитров позволи спад и взе единствено 1 от идващите 14 разигравания, като пропусна и опцията да затвори сета на личен сервис при 5:4. Българинът въпреки всичко съумя да стигне до тайбрек, в който направи основна серия от четири следващи разигравания, с цел да дръпне с 6:3 и това се оказа решаващо.

Във втората част хасковлията навакса ранен пробив пасив и с четири поредни гейма пое контрола, с цел да вземе в следствие и сета.

Преди началото на третата част Руусувуори изиска медицински таймаут поради проблем в лявото бедро. При подновяването на играта финландецът удържа мъчно подаването си, само че по-късно Димитров направи серия от три следващи гейма, с цел да поведе с 3:1. 46-ият в света скандинавец не се съобщи и съумя да върне брейка за 3:3, само че незабавно по-късно в маратонски гейм, минал през пет равенства, българинът още веднъж излезе с пробив напред и до края не позволи да бъде застигнат, с цел да доближи за седми път до третия кръг от 13 участия на „ Ролан Гарос “.

С триумфа хасковлията заработи 142 иляди евро и 90 точки за международната класация, в която заема 29-ото място.

Димитров се стреми се към равнене на най-хубавото си достижение от 2020 година, когато доближи до четвъртия кръг, а идващият му противник ще бъде спечелилият от дуела сред номер 8 Яник Синер (Италия) и Даниел Алтмайер (Германия), които сега започват съдбоносен пети сет.

Grigor with the W ✌️ |

— Roland-Garros (@rolandgarros)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР