Григор Димитров буквално лети по корта през последните седмици и

...
Григор Димитров буквално лети по корта през последните седмици и
Коментари Харесай

Григор: В момента съм напълно различен човек и знам кои са правилните неща за мен

Григор Димитров безусловно лети по корта през последните седмици и не стопира да натрупа влиятелни победи на сметката си. Вчера първата ни ракета надделя Александър Бублик с разгромното 6:2 6:2 и се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Париж, а по-късно отдели време на Tennis Channel и даде изявление на своя добър другар Пракаш Армитрадж, с който разискаха следните тематики:

Григор, благодаря ти, че пристигна! Страхотно показване през днешния ден. Движеше се като 19-годишен по корта. Бих споделил обаче, че най-впечатляващото беше по какъв начин разреши на противника ти да завоюва единствено 25% от точките си на втори сервис, а Бублик има страховит начален удар. Какво ти разреши да се оправиш толкоз сполучливо на ретур?

- Просто разчитах неговия сервис доста добре през цялото време. Движех се чудесно в първите геймове и играех на в действителност високо равнище, което ми разреши да лишава вярата у него. Когато осъществих втория пробив в откриващия сет, то знаех, че би трябвало да остана стабилен и да продължа да играя своя тенис.

Истината е, че не ми се налагашо да върша нещо бясно. Той е доста подъл състезател, който може да направи безусловно всичко на корта и бях доста сюрпризиран от някои негови удари. Имаше голям контрастност сред този дуел и преходния ми мач с Медведев, само че се оправих по най-хубавия метод с огромните разлики.

Накрая имаше доста прекрасен миг сред вас, когато си казахте, че и двамата не сте спали добре:

- Да, знам, че Бублик ненавижда да играе рано сутринта и се зарадвах, щом видях програмата. Той ми се оплака, че е спал единствено 5 часа през нощта, само че му споделих по какъв начин този път и аз не съм спал добре, тъй че отсъждаме тъждество по този индикатор. Винаги е занимателно да си приказваш с него и постоянно прекарваме време дружно в съблекалните. Имаме доста общи тематики за диалог и несъмнено бих го категоризирал като доста рисков противник.

Нека да създадем едно съпоставяне сред настоящето ти равнище и това от 2017-та година:

- Нека стартираме от това, че сега съм изцяло друг човек. Чувствах, че в действителност през 2019-та и 2020-та играех по-добър тенис, само че не върших други неща, както би трябвало. Трудно е да сравняваш другите интервали.

През 2017-та имах страхотни шампионати, само че не бях толкоз непрекъснат, колкото ми се искаше. Беше необикновено да печеля финалния Мастърс, единствено че по някаква причина не можах да намеря оптималния си темп през 2018-та. Исках да направя прекомерно доста, а в действителност нямаше чак толкоз доста за правене. Просто трябваше да се съсредоточа върху няколко дребни елементи, които можех да подобря и да остана правилен на себе си.

Да не забравяме, че има и живот отвън тениса, което може да усложни нещата. Непрекъснато съм се опитвал да остана съсредоточен и да имам вяра в себе си. Вече съм в Тура от 15 години и постоянно съм имал една и съща позитивна конфигурация преди всеки сезон.

Обикновено не го вършим, само че в този момент ще включим въпрос от почитател. Тя е доста безценен другар и за двама ни, като е попитала за какво припада от самото начало, до момента в който те гледа и също по този начин счита, че няма по-сексапилен мъж в Тура от теб.

- Това е Винъс. Скъпа, Винъс, очевидно ще би трябвало да създадем още една онлайн фитнес сесия. Може да включим и теб, дребосъче. Погледни се. Ти ще водиш процеса, аз ще съм в поддържаща роля, а Винъс ще се заеме с хореографията.

Да поговорим за събитието, че работиш с двама треньори - Дани Валверду и Джейми Делгадо. До каква степен ти оказва помощ това?

- До доста огромна. Имаме дълга история с Дани. Всъщност физиотерапевтът ми е най-стария член на моя екип. Познавам се със Себастиан Дюрант от 17-годишен и от този момент не сме спирали да работим дружно. Започвайки новото си съдействие с Дани, то ние знаехме кои неща би трябвало да създадем по-добре отпреди. Имахме ясна визия и цели.Същевременно е доста значимо за мен да бъда с екипа си от самото начало и по тази причина обсъдихме опцията да прибавим още един човек към тима.

Познавам Джейми от доста от дълго време. Той е извънредно умел, някогашен състезател, който също така е страховит човек. Принципно съм песимистичен към прибавянето на хора, с които не се познаваме чак толкоз добре, само че нещата сработиха доста добре. Всичко се случи в верния миг и най-хубавото е, че и тримата сме на същата страница. Нищо не е същото без екип.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР