Броят на мачовете в турнира на Рим намаляват, но залогът

...
Броят на мачовете в турнира на Рим намаляват, но залогът
Коментари Харесай

Програмата в Рим: Медведев излиза срещу новата сръбска звезда; Швьонтек в мач с бивша номер 1

Броят на мачовете в шампионата на Рим понижават, само че залогът става все по-голям. Макар и през днешния ден да е почивен ден за Григор Димитров, то днешната стратегия няма да ми лиши от забавни дуели с присъединяване на най-хубавите играчи в света на тениса.

Завърналият се в топ 10, точно по време на клей сезона, Стефанос Циципас ще се опита да затвърди солидната си форма през последните седмици в сложен конфликт против някогашния номер 8 и " мейджър " полуфиналист, Камерън Нори. Досега двамата са се срещали два пъти, като всеки един от тях е взел по една победа. Днешният мач ще е значим за развиването на съперничеството им, както и индикативен за това, кой ще вземе превес над другия.

Даниил Медведев, който наподобява се е примирил с алената настилка, записвайки солидни резултати на клей през сезона, също ще срещне сложен съперник. Макар и отвън топ 100 в ранглистата, Хамад Меджедович се е утвърдил, като младата вяра на сръбския тенис, която се развива с бързи темпове. Това ще е първи дуел посред им, като на нас ни следва да разберем кое оръжие ще се окаже сполучливото - опитът на Медведев или младежкия възторг на Меджедович.

Финалистът от Мадрид, Феликс Оже-Алиасим, стартира обещаващо акцията си и в Рим, но през днешния ден го чака борба с представител на топ 10, в лицето на Алекс де Минор. От четирите им против до момента канадецът има преднина от 3 на 1 победи.

Други топ имена при мъжете, които ще забележим през днешния ден са първенецът от Мадрид, Андрей Рубльов, който ще се изправи против квалификанта Александре Мюлер и Хуберт Хуркач, който ще срещне Томас Мартин Ечевери.

При дамите най-хубавите две фигури в международната класация, Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, ще зарадват почитателите с забавни конфликти. Полякинята ще се сблъсне с някогашната номер 1, Анджелик Кербер, а белорускинята - завърналата се в топ 20 след майчинство, Елина Свитолина.

Още една майка в деяние, Наоми Осака, ще се опита " да вземе скалпа " на още една представителка на елита, в лицето на финалистката от Аустрелиън Оупън, Кинуен Женг.

Особено завладяващ ще е и конфликтът сред Коко Гоф, и Паула Бадоса. Макар и Гоф да е под номер 3 в международната класация, американката не прави предстоящите, по отношение на ранкинга ѝ резултати през последните няколко седмици, до момента в който Бадоса наподобява преродена, защото точно в италианската столица тя записа три следващи победи за първи път от 12 месеца насам.

Center Court (начало: 12:00)

1. Наоми Осака - Кинуен Женг

2. Стефанос Циципас - Камерън Нори

3. Ига Швьонтек - Анджелик Кербер

4. Хамад Меджедович - Даниил Медведев

5. Елина Свитолина - Арина Сабаленка

Grand Stand Arena (начало: 12:00)

1. Феликс Оже-Алиасим - Алекс де Минор

2. Коко Гоф - Паула Бадоса

3. Стефано Наполитано - Николас Джари

4. Себастиан Баес - Холгер Руне

5. Мария Сакари - Виктория Азаренка

Pietrangeli (начало: 12:00)

1. Мадисън Кийс - Сорана Кърстя

2. Александре Мюлер - Андрей Рубльов

3. Ребека Срамкова - Йелена Остапенко

4. Хуберт Хуркач - Томас Мартин Ечевери

5. Даниел Колинс - Ирина Камелия Бегу

Court 12 (начало: 16:00)

1. Томи Пол - Доминик Кьопфер

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР