Григор Димитров трябваше да се бори повече с физическите си

...
Григор Димитров трябваше да се бори повече с физическите си
Коментари Харесай

Григор: Това беше един от най-трудните ми мачове; не съм доволен къде се намира играта ми

Григор Димитров трябваше да се бори повече с физическите си проблеми, в сравнение с със своя противник, само че сподели необикновено геройство и съумя да преодолее съпротивата на Теренс Атман, с цел да се класира на 1/8-финалите в Рим. Първата ни ракета призна какъв брой мъчно му е било на корта в хода на срещата и несъмнено не наподобява удовлетворен от моментната си форма, а ето какво още показа той в изявлението си на корта:

Григор, поздравления! Класира се умерено за 1/8-финалите, играейки в сложни условия и против неуместен противник. Колко благополучен си с това?

- През последните дни играя единствено с левичари, тъй че ще е хубаво да се изправя против десничар за многообразие. Ситуацията е такава. Това е един от най-трудните мачове, които съм играл през цялата година. Условията бяха доста тежки. Нараних глезена си и трябваше да се приспособявам към това събитие. Точно това направих през днешния ден, само че в същото време не съм благополучен къде се намира играта ми сега. Същевременно не преставам да спечелвам сходни мачове, което е от огромно значение.

В Маями сподели, че към този момент няма противник, от който да се страхуваш след ерата на Голямата тройка. Това дава ли ти спомагателна мотивация и самочувствие сега?

- Има нещо такова, само че всички останали играят страховит тенис сега и не можеш да си позволиш събаряне на гарда. Трябва да се отнасяш уместно към всеки един дуел и противник. Ако искаш да си на върха, то би трябвало да се подготвяш всеки един ден по най-хубавия вероятен метод, тъй като другояче загубите неизбежно ще дойдат. Опитвам се да избегна това и в същото време да усъвършенствам играта си. Условията са доста тежки, имаше мощен вятър и кортът беше доста изсъхнал. Тук всичко е сериозна борба.

Новак Джокович загуби от Табийо, тъй че жребият става много отворен в твоята половина. Голяма въможност, нали по този начин?

- Не желая да мисля по този метод. Имал съм доста благоприятни условия в предишното, тъй че виждам ден за ден. На първо място ще се погрижа за глезена си, тъй като това е най-важното за мен. Всички играят ужасно и са гладни за триумфи. Имам възприятието, че всички сме безусловно равностойни на клея. Всички зависи от теб, всичко е на твоята ракета.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР