Алехандро Табийо изживява истинска тенис приказка, след като вчера надигра

...
Алехандро Табийо изживява истинска тенис приказка, след като вчера надигра
Коментари Харесай

Табийо след успеха над Джокович: Сега ще трябва да се събудя; пожертвах толкова много

Алехандро Табийо изживява същинска тенис приказка, откакто през вчерашния ден надигра международния номер едно Новак Джокович и се класира за дебютния си Мастърс 1/8-финал на клей. Чилиецът отпусна единствено 5 гейма на 6-кратния първенец в конкуренцията и по този метод записа своята най-голяма победа до момента в кариерата си, а още по-впечатляващото е, че това се случва при дебютното му присъединяване в Рим. Впоследствие Табийо беше извънредно прочувствен на своята конференция, на която показа мислите си след триумфа и през какво е трябвало да мине, с цел да доближи до този стадий от своето професионално развиване в тениса.

" Невероятно е. Просто излязох на корта и се потопих в атосмферата. Оглеждах се и се пробвах да осъзная какво ми се случва. Сега ще би трябвало да се събудя. Трудно ми е да осъзная какво се случи. Досега приказвах с моето семейство, приятелки и другари в Чили, като на всеки един от нас ще му отнеме време, до момента в който разбере и одобри станалото през днешния ден. Те са прочувствени хора, тъй че имаше сълзи. Близките ми са създали толкоз доста жертви, напуснах дома ни доста рано и единствено ние знаем какво ни е коствало, с цел да бъда в този момент в тази позиция.

 В нито един миг не съм си помислял, че мога да печеля. Бях доста благополучен с равнището си от първия сет и желаех просто да го запазя. Знам какъв брой твърд е физически Новак и бях наясно, че мачът всеки миг може да влезе в трети сет. Започнах последователно да имам вяра, когато бях близо да затварянето на мача във втория сет, само че гледах да мисля точка за точка и не обръщах внимание на резултата, което ми оказа помощ да играя по-спокойно.

Сега се надявам да се възстановя и да се приготвя по най-хубавия вероятен метод, с цел да покажа същото равнище във вторник.

През тази година се изкачвам непрестанно в ранглистата и все по-често се изправям против най-хубавите. Досега ми беше мъчно да реализирам победи тъкмо в тези мачове. Успехът над Новак е халюцинационен и ще ми даде сериозна доза самочувствие, само че това не значи нищо единствено по себе си и ще би трябвало да продължа да работя по същия метод, с цел да завърша годината в топ форма.

Роден съм в Торонто, само че се реалокирах в Съединени американски щати на 13 години. Истинското ми тенис премеждие обаче стартира, когато бях на 18 и се прибрах с родителите си в Сантяго. Там на процедура започнах от нулата с чисто нов тим. Влязох преди към 2 години в топ 100, само че по-късно имах серия от травми, които ме вадеха с месеци от кортовете. Наистина имам едно бясно и тежко тенис премеждие, в което ми беше мъчно да намеря постоянството си на корта, само че напоседък работя главно върху физическа и психическата част на нещата, което се отразява доста добре на играта ми и към този момент съм кадърен да затварям сходни тежки мачове " - описа международният номер 31.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР