Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха домовете

...
Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха домовете
Коментари Харесай

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 поданици на село Разумное краткотрайно напуснаха домовете си заради " рухване на взривоопасни предмети " , сподели губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Преди това той разгласи откриването на два кратера в Разумное " с хипотетично намиращи се в тях избухливи предмети ", без да прецизира за какви предмети става дума, заяви Би Би Си.

" Всички служби работят на мястото, регионът на случая е отцепен от Министерство на вътрешните работи и силите за самозащита. Всички поданици на околните къщи бяха помолени краткотрайно да отидат на безвредно място до 18:00 часа. Осигурени са рейсове за всички, които не могат да пътуват сами. Общо към 250 души са напуснали сами, има 37 жители в центъра за краткотрайно настаняване - всички са обезпечени с храна и всичко належащо от чиновници на администрацията ", написа Гладков в своя телеграм канал.

Телеграм каналите Baza и " Внимание, вести " настояват, че тежка авиационна бомба УАБ-500 е паднала в селото и не е избухнала . Според някои известия е имало две бомби - едната е паднала нощес, а втората рано сутринта на няколко десетки метра от жилищни здания. Властите не са удостоверили публично тази информация.
 Лондон: Русия още веднъж изпусна управлляема бомба в Белгород
Лондон: Русия още веднъж изпусна управлляема бомба в Белгород

Нанесени са обилни материални вреди, петима души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР