Гигантът за бърза мода Zara се извини за силно критикуваната

...
Гигантът за бърза мода Zara се извини за силно критикуваната
Коментари Харесай

Zara се извини за реклама, в която потребители видяха връзка с войната в Газа

Гигантът за бърза мода Zara се извини за мощно подложената на критика от консуматори в обществените мрежи реклама, като назова случилото се „ неразбирателство “. Става дума за акция, в която някои видяха отпратка към войната сред Израел и екстремистката организация " Хамас ".

В извинението си Zara споделя, че рекламата, промотираща линията Atelier, е " замислена през юли и снимана през септември ".

Напрежението в Близкия изток ескалира през октомври.

" За страдание някои клиенти се почувстваха афектирани от тези изображения, които към този момент са отстранени, и видяха в тях нещо, което надалеч не е било планувано при основаването им. Zara съжалява за това неразбирателство и удостоверява дълбокото си почитание към всички ", се споделя в изказването на компанията, представено от BBC.


Общо 110 тъжби са постъпили в Органа за рекламни стандарти (ASA) поради рекламната компания на Zara.

" Жалбоподателите настояват, че изображенията препращат към сегашния спор сред Израел и Хамас и са обидни ", сподели представител на ASA и разясни, че всички тъжби са в развой на разглеждане.

В акцията, озаглавена " The Jacket ", моделът Кристен Макменами театралничи до манекени, увити в бял плат и пластмаса.

Офицалното пояснение е, че дизайнът е тенденциозен избор, целящ да подчертае гъвкавостта на дрехата.

За доста консуматори в обществените мрежи обаче композицията припомня на тела, увити в бял плат, и виждат отпратка към метода, по който се правят погребенията в ислямския свят.

Допълнително напрежение провокира картонена отрезка, която съгласно коментиращи в обществените мрежи прилича карта на Палестина. В разнообразни постове визията беше избрана като,,нещо непоносимо ".

На 7 октомври оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “ атакува Израел, като умъртви 1200 цивилни, а други 240 взе за заложници.

В отговор на офанзивата Израел предприе огромна военна интервенция против палестинската организация.

През ноември и на друга марка облекла ѝ се наложи да се извинява за своя реклама.

Тогава " Marks&Spencer`s " бяха упрекнати, че в акаунта на компанията в Instagram е оповестена фотография, изобразяваща горящи шапки за коледно празненство в цветовете на палестинското знаме.

Изображението, взето от коледна реклама, снимана през август, показваше червени, зелени и сребърни хартиени шапки, горящи в камина.

От M&S обявиха, че желанието им е било " закачливо да покажат, че някои хора не обичат да носят хартиени коледни шапки ".

След вълната на рецензии в обществените мрежи обаче обявата бързо беше отстранена, а M&S сервира опрощение.

Миналата година по това време лавинообразно отвращение си навлече и Balenciaga, откакто пусна к и измежду други извънредно несъответствуващи атрибути за детска публика.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР