ГЕРБ няма да върне мандата в рамките на днешния ден.

...
ГЕРБ няма да върне мандата в рамките на днешния ден.
Коментари Харесай

Даниел Митов: Днес няма да върнем мандата

ГЕРБ няма да върне мандата в границите на днешния ден. Това разгласи пред публицисти препоръчаният за министър председател от обединението ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Той заяви, че на следващия ден заран ще има съвещание на Изпълнителното бюро, на което ще бъде взето решение по какъв начин да се действа и дали да бъде върнат мандатът.

" Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме желание да приказваме за сформиране на кабинет. За страдание, както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден " ИТН " отхвърли да води диалози с претекста, че предизборните им задължения не включват разговор с партиите на статуквото ", съобщи Митов.

Предложеният за министър председател се обърна към партията на Слави Трифонов с думите, че зад така наречен " партии на статуквото " стоят стотици хиляди гласоподаватели и отводът от разговор не е политическо държание, което може да бъде поддържано дълго време.

" Рискът е да изпаднем в обстановка, в която няма устойчиво ръководство и няма да има предвидим политически развой. Няма да е ясно какво да чакат българските жители в идващите месеци ", добави Даниел Митов.

Той посочи, че ГЕРБ е партия с ясно написани процедури и метод, а сега задкулисието е овладяло всички тези, които са " крещяли до момента против него ".

В отговор на въпрос има ли кабинет, който не биха подкрепили, Митов отговори: " За мен Българска социалистическа партия е партията, с която сме идеологически съперници и която няма по какъв начин да подкрепим ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР