Председателят на Възраждане беше на посещение в града, който все

...
Председателят на Възраждане беше на посещение в града, който все
Коментари Харесай

Костадин Костадинов в Кюстендил: Само ние поставяме българския национален интерес над всичко останало

Председателят на " Възраждане " беше на посещаване в града, който към момента е прочут като овощната градина на България. Освен Кюстендил той посети и град Дупница
„ За нас най-важно е повече хора да излязат и да гласоподават. Ниската изборна интензивност слага под въпрос легитимността и представителността на законодателната и изпълнителната власт. Само ние се занимаваме с политика, а останалите – с преразпределяне на постове и пари. Само ние слагаме българския народен интерес над всичко останало. “, сподели на конференция в град Кюстендил Костадин Костадинов.

Той разяснява, че задачата на тези избори е " Възраждане " да се трансформира в първа политическа мощ, само че това зависи единствено и само от българските жители.

" Готови сме да беседваме с всяка политическа мощ без Движение за права и свободи, само че при  няколко условия. ", сподели Костадинов и добави: Сред тях са референдуми за опазване на българския лев и участието на България в НАТО, гаранция, че български бойци няма да бъдат изпратени в Украйна, преустановяване на глобите за Руската Федерация, предоговаряне на участието в Европейски Съюз. Дори да не харесваме избраниците, сме длъжни да почитаме гласоподавателите, тъй като на следващия ден те ще бъдат наши. “, добави Костадинов.

Той беше безапелационен, че " Възраждане " е единствената българска политическа мощ на парламентарната сцена сега.

„ Всички останали са подчинени на Движение за права и свободи,  американското и турското посолство. Към сегашния миг участието на България в Европейски Съюз поврежда българските национални ползи във всеки един бранш, без изключение. Ако един контракт не може да бъде предоговорен това значи, че е диктат. Ако това нещо на нас не ни бъде разрешено, тогава ще организираме референдум за овакантяване на Европейския съюз. “, добави Костадинов.

От своя страна лидерът на листата на „ Възраждане “ за 10 МИР – Кюстендил, Димчо Димчев, продължи тематиката за Европейски Съюз.

„ Всички приказват какъв брой пари ни дава Европейският съюз, само че дали хората си дават сметка, всички средства, които получаваме би трябвало да ги дадем назад на Европейски Съюз, закупувайки някаква остаряла техника. Това са рейсове, снегопочистваща техника. Знаете ли, че в Кочериново и двете снегопочистващи машини не работят, а едната е ремонтирана за 105 хиляди лева Европейски Съюз ни задължава да купуваме остаряла тяхна техника, с цел да се отърват от нея. Европейски Съюз постанова безумни полезности, които останалите страни би трябвало да одобряват поради това, че им се постановат санкции. “, разяснява претендентът за депутат Димчо Димчев.

Той насочи взор и към демографската рецесия в Кюстендил и региона.

„ Тук сме на предпоследно място по работна заплата в страната. При състояние, че затворят Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ и съпътстващите в бранша компании, 7-8 хиляди души ще останат без работа. Нищо не се прави сега да се основават нови работни места. “, разяснява още Димчев.

От тази седмица „ Възраждане “ започва срещи с хората от всички обитаеми места в област Кюстендил. “Нашият офис постоянно е отворен за хората, търсете ни, с цел да ни споделяте за проблемите си и дружно да ги позволяваме. “, разгласи и ръководителят на локалната конструкция Цветомира Маринова, която е под №3 в листата за народни представители.  

Единственият представител в евролистата на „ Възраждане “ от Кюстендил и втора в листата за парламентарния избор – Мира Миркова, засегна и тематиката с миграцията.

„ Живяла съм 22 години в страна, която сега страда извънредно доста от този феномен. Този миграционен миг, за жалост, го следим към този момент и в България. Да не забравяме, че страни като Франция, Германия и Испания биват претопявани, представете си какъв брой по-бързо ще протече този развой в нашата 6-милионна страна. Нито на европейско равнище, нито на национално равнище има превенционни проекти за попречване и преодоляване на такава обстановка. Това е извънредно сериозен проблем, за който дръзвам да настоявам, че имам опит и съм веща по него, и който ще е главната ми активност, в случай че стигна до Брюксел. За мен е обидно мястото, което заема България в Европейски Съюз. В момента България е обслужващ личен състав, а не равноправна членка. Един съюз значи едни хора се събират на една маса и мнението им тежи еднообразно, а не просто отиват, с цел да им се подреди и да дойдат да изпълнят покорно това, което са им споделили. “, показа Мира Миркова.

„ Възраждане “ е с бюлетина №12 Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР