Британският съд обвини двама в планиране на нападение и убийство

...
Британският съд обвини двама в планиране на нападение и убийство
Коментари Харесай

Великобритания обвини двама в подготовка на терористична атака срещу еврейска общност

Британският съд упрекна двама в обмисляне на нахлуване и ликвидиране както членове на еврейската общественост , по този начин и на правоприлагащите органи и боен личен състав с автоматизирани оръжия в северозападна Англия, съобщи " Ройтерс ".

Полицията в Голям Манчестър заяви, че мъжете - 36-годишният Уалид Саадауи и 50-годишният Амар Хюсеин - са упрекнати в подготовката на терористичен акт. Трети мъж, по-малкият брат на Уалид Саадауи - Билел, на 35 години, беше упрекнат в неразкриване на информация за терористичен акт.

Саадауи и Хюсеин са възнамерявали да извършат нахлуване, въодушевено от групировката " Ислямска страна " с потреблението на автоматизирани оръжия. Техните цели включват членове на еврейската общественост в Северозападна Англия и правоприлагащите органи и боен личен състав, обясниха прокурорите.
 Войната в Газа отприщи рекордна вълна от антисемитизъм в Съединени американски щати
Войната в Газа отприщи рекордна вълна от антисемитизъм в Съединени американски щати

Близо 8900 антисемитски случая са регистрирани през 2023 година

Консултативният орган по сигурността на евреите съобщи, че обвиняванията са доста съществени и са част от наклонността за възходящи равнища на антисемитизъм.

В изказване Консултативният орган по сигурност споделя, че това е един от поредицата скорошни случаи, които демонстрира, че еврейската общественост се нуждае от " обширни ограничения за сигурност и за какво продължаващото ни партньорство с полицията и държавното управление е толкоз жизненоважно ".

Полицията сподели, че осъзнава въздействието, което детайлностите за заговора биха могли да имат върху еврейската общественост, като добави, че не има вяра, че има по-голям риск за обществото.

Помощник-началникът на полицията Роб Потс сподели, че " днешното първо явяване в съда очерта някои притеснителни и тревожни детайлности по отношение на хипотетичен терористичен скрит план , за който твърдим, че е плануван от обвинени от Голям Манчестър ". Но полицията е наясно какъв брой доста ще бъде въздействието на това и изключително за еврейска общественост в Голям Манчестър.
 Англия вкарва ново определение за
Англия вкарва ново определение за " екстремизъм "

След взрив на закононарушения от ненавист против евреи и мюсюлмани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР