Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Electronic Arts и ФИФА не се разбраха

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
В началото на октомври, че международната футболна организация ФИФА и гейм издателят Electronic Arts може да се разделят, което беше подсказано от последните в обява на уеб страницата им. Според информация на медиите, ФИФА са поискали двойно повече за лиценза над името си. Междувременно, ЕА записва комерсиална марка с името EA Sports FC, което породи спекулации, че очевидно нещата отиват към развръзка и за жалост тъкмо това се случи в края на предходната седмица. Явно обаче не толкоз недоразумение сред двете страни, колкото желанието на ФИФА да търси по-голяма монетизация на марката са довели до раздялата.

ФИФА изясняват, че не са съгласни с изключителните права, които Electronic Arts придобива с всеки един контракт сред тях и желаят да поемат нещата в свои ръце.

„ ФИФА е разчувствана за бъдещето в гейминга и електронните футболни спортове и е ясно, че би трябвало да има място за повече от една страна, която управлява всички права. Технологичните и мобилни компании през днешния ден търсят интензивно съдействие с ФИФА, нейните платформи и световните шампионати. Геймингът и електронните спортове са най-бързо растящия медиен вертикал на планетата, като нови и разнородни видове игри излизат непрекъснато. Следователно е от основно значение за ФИФА и нейните акционер да усилят всички бъдещи благоприятни условия футбола и феновете на игрите “, пишат от ФИФА.

FIFA е извънредно различим бранд измежду спортните игри, като е най-дълго съществуващата измежду тях и без подозрение най-популярната. Името се появява още през 1993 (с FIFA Interantional Soccer) чак до тези дни с FIFA 22, която очевидно ще е последната игра с това име. Кой ще завоюва и кой ще загуби повече от този процес на нещата следва да забележим, само че в тази ситуация на служителите от футболната централа, то Рич Сантън отбелязва съобразително, че точно ЕА през годините са създали повече за разпространение на името на организацията, в сравнение с самата ФИФА.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР