Израелското издание ТСН и определя 10 храни, които не трябва

...
Израелското издание ТСН и определя 10 храни, които не трябва
Коментари Харесай

За коя закуска не бива да помисляте дори? 10 забранени храни сутр...

Израелското издание ТСН и дефинира 10 храни, които не би трябвало да ядете на празен корем заран, в случай че държите на здравето си:

 

1.   Бял самун: Популярният тост може да не е най-хубавият избор, изключително в случай че е гарниран със сладко сладко.

По-добре е да го замените с многозърнест самун с нискомаслено масло и авокадо.

2.   Зърнени закуски: Зърнените храни нормално са с високо наличие на захар и други нездравословни добавки, които могат да доведат до съществени здравословни проблеми.

3.   Кафе: Пиенето на кафе на празен корем може да бъде нездравословно за вашето здраве.

Ако не можете да се откажете от кафето, хапнете нещо друго, с цел да предпазите стомаха си.

4.   Ароматизирани кисели млека: съдържат доста добавки, които не са здравословни.

Заменете ги с класическо кисело мляко и прибавете плодове.

5.   Кексчета: Приготвени от рафинирано брашно и с доста захар.

По-добре се откажете от тях в интерес на по-здравословни закуски.

6.   Палачинки: Може да съдържат много рафинирано брашно, което не е здравословно.

7.   Смутита: могат да съдържат огромни количества захар, което може да докара до повишение на равнищата на кръвната Ви захар.

8.   Гранола барчета: Често с ниско наличие на фибри и високо наличие на захар, което ги прави неприятен избор за закуска.

9.   Пакетирани плодови сокове: Съдържат малко сок и доста захар, което може да докара до разнообразни болести.

10.                     Понички: Висококалорично лакомство, което съдържа доста захар и може да докара до скок на равнищата на кръвната Ви захар.

 

Времето, в което се храните, също има огромно въздействие върху вашето здраве и въодушевление.

Според диатоложката Ан Хъгсли, най-подходящото време за закуска е сред 7 и 9 часа. Мнозина смятат, че овесените ядки са съвършената закуска. Д-р Хъгсли обаче слага киселото мляко най-високо. Счита  го и за най-тонизиращо. Може да го съчетаете с яйца и плодове. Целият ден ще бъдете свежи.

 

В България през летния сезон и есента съчетанието на червени домати със сирене и яйца освен е всеобщ вид за закуска, само че и напълно здравословен. Прибавете и кисело мляко и ще постигнете съвършения усет и полза. Някои диетолози у нас настояват, че съчетанието на сирене с домати е нездравословно, само че това няма по какъв начин да е правилно, тъй като откогато доматите са " стъррили " на българска земя, това комбиниране е обичано във всевъзможни разновидности.

 

Английската закуска пък е доста вкусна и богата, само че не си я позволявайте повече от 3-4 пъти в годината. Бекона и наденичките, съчетани с боб и яйца основават тежест на стомаха, а британският чай не оказва помощ доста.

 

Френският вид за закуска. кроясана, кифэлички, доста масло, пастети, салами и конфитюри също е гуляй за феновете на вкусните неща, само че и тя не се слави със здравословни качества.

 

Много забавна е испанската закуска. Испанците всеобщо закусват не в къщи, а в някоу малко кафене. Там наложително четат и предоставените гратис вестници или преглеждат онвините в интернет. Едновременно с това похапват  бъркани яйца или омлет, самун с домати или богат сандвич. Често испанците закусват  и в два часа следобяд и вечерят в 10 вечерта. Друг вид са дребни сандвичи в багети с хамон, препечени филийки с конфитюр, препечени филийки с домат, препечени филийки със шунка и сирене, омлет с картофи. Според тях с изключение на вк,сно е и потребно да се ядат въпросните неща. Плюс маслини и доста каже.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР