Европейската комисия заяви, че България е постигнала достатъчен напредък по

...
Европейската комисия заяви, че България е постигнала достатъчен напредък по
Коментари Харесай

Въртят, сучат, все до Пеевски стигат

Европейската комисия съобщи, че България е постигнала задоволителен прогрес по осъществяването на рекомендациите по мониторинга на Европейски Съюз над региона правораздаване и вътрешен ред и наблюдението над нас би трябвало да отпадне. Коя е пък тази Европейска комисия, че да се слага над Христо Бойкикев и военачалник Гном?
Още преди отчетът в Брюксел да бъде огласен, водачите на това необичайно обединяване, мъчно забелижимо в социологическите прогнози за идните избори, цъфнаха като цветарки в ефир, с цел да обяснят какъв брой кофти е отпадането на мониторинга и какъв брой несправедливо би било това, написа "Монитор ".

Още неизрекли опорните точки, журналистката Емилия Милчева към този момент бе нахвърляла скелета на материал, който се появи в българската секция на „ Дойче веле” и на часа бе изкопиран в уеб страницата „ Дневник” на Иво Прокопиев.

Заглавията на мрачните орисници на бъдещето на България бяха в цялостно благозвучие с опорните точки: „ Означава ли това, че в България към този момент всичко е наред?” („ Дойче веле”) и „ След 12 години мониторинг от Брюксел – резултати няма” („ Капитал”).

Така де, щом Христо Бойкикев, военачалник Гном, Емилия Милчева и Прокопиев считат по този начин, какво тук значи някаква си Европейска комисия?

Естествено, в смешния рев на другаря „ Дойчин Велев” и кръга „ Капитал”, нямаше по какъв начин да не попада и дежурната опорка за Пеевски, на правилото:



„ Ние да го ударим, пък след това ще мислим за какво”. Така журналистката, която изтегли късата съчка - да направи преразказ по опорните точки, изсипа в текста откъс от Бойкикев:

„ Бившият правосъден министър и водач на „ Да, България” Христо Иванов счита, че „ властта ще обвърже отпадането на мониторинга не просто като успех за избора на Гешев като основен прокурор, а с цел да го трансформира в ракета-носител за още по-голяма репресивност, безвластие, „ пеевщина " в медиите”.

Само допреди няколко седмици кръгът „ Капитал” биеше камбаната, че мониторингът няма късмет да отпадне и злорадстваха какъв неприятен знак е това. Опровержението ги стъписа и изненада, провокира мъка и рецесия в жанра на подправените вести.

Народът е споделил, че змията хапе най-силно, когато умира. Същата работа и с представителите на това обединяване и техните настойници – те са подготвени да поръсят всяка оптимистична вест с отрова и да пуснат трудносмилаем разбор по тематиката в някоя от медиите бухалки на задкулисието.

Ако би трябвало да ги перифразираме, отпадането на мониторинга провокира „ прокопиевщина” в медиите му и потрес и смут във всевъзможните му антибългарски настроени ортаци.

А кой въобще се интересува какво мислят и споделят те? Хората като тях, които си приказват сами, са ясни. Препоръчително е да си пият медикаментите и да не занимават целокупната общност с отклоненията си. Колкото и да не им харесва това, България върви напред. Докато те тъпчат на едно място и са на доизживяване. Язък им за клеветите и доносите. Вече и те не могат да ги спасят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР