Емилио Гомес е първото препятствие пред Григор Димитров на тенис

...
Емилио Гомес е първото препятствие пред Григор Димитров на тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров научи името на първия си съперник на тенис турнира в Барселона

Емилио Гомес е първото затруднение пред Григор Димитров на тенис шампионата от сериите ATP 500 в Барселона. 120-ият в света еквадорец преодоля във втори кръг на конкуренцията Алберт Рамос-Виньолас от Испания в три сета – 6-3, 1-6, 6-4, за към два часа игра.

Откриващият сет стартира по-силно за южноамериканеца, който проби в четвъртия гейм, а задатъкът му бе 4-1. Испанският му конкурент обаче върна брейка, само че мигновено бе продънен още веднъж от Гомес, който по-късно сервира удобно и след гейм на нула поведе в резултата. Във втората част Рамос-Виньолас бе безапелационен и даде единствено един гейм на противника. Третият сет бе извънредно трагичен, като стартира с разменени пробиви. Впоследствие Гомес на два пъти загуби брейк задатък, в това число сервирайки за мача при 5-3 в своя изгода, само че Рамос-Виньолас не устоя на свое подаване и след пробив в десетия гейм, срещата завърши.

Така Гомес ще играе с 11-ия в схемата Димитров, като това ще бъде и първи формален дуел посред им. Победителят от мача ще играе в осминафиналите с един всред осмия подложен Алекс Де Минор или руснака Александър Шевченко.

Третият в схемата норвежец Каспер Рууд се трансформира в първия явен 1/8-финалист в шампионата, откакто отстрани американския гений Бен Шелтън след победа в два сета. Успехи през днешния ден реализираха още италианците Франческо Пасаро и Матео Арналди, както и Диего Шварцман от Аржентина, който е първият конкурент на Яник Синер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР