Една от най-възхваляваните функции на Windows 11 е възможността за

...
Една от най-възхваляваните функции на Windows 11 е възможността за
Коментари Харесай

Как да ползваме Android приложения на Windows 11 по официалния начин

Една от най-възхваляваните функционалности на Windows 11 е опцията за пускане на приложения за Android. Към момента на писане на тази публикация, пуснатата версия на операционната система на Microsoft към момента не работи с Android. Ако сте програмата за версии с ранен достъп, вие ще имате достъп до нея.

Има няколко условности за стартирането на приложения за Android в Windows 11 Най-голямата от тях е, че Microsoft желае да инсталирате приложения единствено от магазина на Amazon. Той има стеснен избор и нито едно от приложенията на Гугъл. За благополучие, има метод за странично зареждане на приложения, само че въпреки всичко не можете да употребявате такива, които изискват услуги на Гугъл. сме описали метод по какъв начин може да се случи. В последваща публикация ще опишем още способи за това.

Сега ще ви покажем по какъв начин да се сдобиете с подсистемата на Android за Windows 11 и да инсталирате приложения по формалния метод посредством магазина на Amazon.
Изисквания за пускане на Android приложения в Windows 11
Преди да започнете да стартирате приложения за Android, би трябвало да инсталирате и настроите подсистемата Android за Windows, с помощта на която се реализира емулацията.

За да извършите това, компютърът ви би трябвало да дава отговор на две условия

Windows 11 Insider Build 22000.282 или по-висока версия.

Ако не сте член на Windows Insider, ще би трябвало да се регистрирате, като отидете в Settings->Windows Update->Windows Insider.

Разрешена виртуализация.

За да ревизирате дали е включена, стартирайте Task Manager (Мениджър на задачи) и преминете към раздела Performance (Производителност). Там, в долния десен ъгъл, ще има ред с надпис „Virtualization: Enabled“, в случай че опцията е дейна. Ако не е, би трябвало да влезете в BIOS и да я активирате там.
Как да конфигурирам Android приложения на Windows 11?
При изискване, че компютърът ви има вярната компилация на Windows 11 и виртуализацията е позволена, би трябвало да извършите единствено няколко неща, с цел да стартирате Android приложения. Има два метода да се сдобием със упомената подсистема.

1. Отворете приложението Microsoft Store и потърсете Amazon Appstore. Изберете Get (Получаване), с цел да го инсталирате. По време на процеса на инсталиране подсистемата на Windows за Android ще бъде добавена на вашия компютър.

2. Потърсете мобилно приложение в Microsoft Store. Amazon Appstore и Подсистемата на Windows за Android ще бъдат конфигурирани, преди да се конфигурира мобилното приложение.

Когато инсталацията завърши, приложението за настройки на подсистемата на Windows за Android и Amazon Appstore ще се появят в менюто „Старт“ и в листата с приложения.

Следва да отворите Amazon Appstore. Ще се появи екран за вход или регистрация (ако нямате акаунт в Amazon). Когато се впишете, ще видите лист на всички приложения за Android, които сега можете да инсталирате в Windows 11.

Щракнете върху „Get“ (Получаване) за приложението, което желаете да инсталирате. Кликнете върху „Инсталиране“, с цел да потвърдите.

Всички приложения за Android, които сте конфигурирали, ще бъдат налични, както останалия програмен продукт, в менюто Start и Windows Search.

Когато стартирате приложение за Android, в случай че това е първият път в сесията ви, то ще започва главната подсистема на Windows за Android. Това може да отнеме малко време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР