Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които

...
Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които
Коментари Харесай

Двата моста над Искър, които създаваха проблеми, вече са в експлоатация

Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които създаваха проблеми, към този момент са пуснати в употреба. Това заяви инж.Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг.

Той посочи, че мостът при Горник следва да бъде признат от държавна комисия, само че е с подписани документи от изпълнителите и техническия контрол и пропуща трафика еднопосочно, със светофар. Товароносимостта му е до 5 тона.

Изграденият краткотраен мост при Чомаковци има товароносимост до 20 тона и също е отворен за транспортните средства, като община Червен бряг е поела ангажимент да го поддържа при зимни условия, добави инж.Вълов. Предстои до дни Общината да докара от Панагюрище профилиран кран за този мост, тъй като, в случай че реката има високи води, той би трябвало да бъде отворен благодарение на крана, разясни той.

За да не се позволяват нарушавания, на двата моста е въведено непрекъснато видеонаблюдение, което се следи в постройката на Общината и в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи.

Вече са засечени извършители. Три ТИР-а са нарушили разпоредбите на моста при Чомаковци, а при Горник има няколко случая, когато видеокамерите са записали прекосяване на МПС на червен светофар. Чрез наблюдението бързо се разпознават нарушителите и те ще бъдат глобени, сподели инж.Вълов.

Кметът на Червен бряг изрази терзание за хода на строително-монтажните работи за създаване на непрекъснатия мост при Чомаковци, за което са виновни от АПИ. Срокът за осъществяване е бил удължаван един път, само че инж. Вълов има опасения, че и новият период няма да бъде спазен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР