Доста по-интензивно миене в кварталите през 2020 г. обеща зам.-кметът

...
Доста по-интензивно миене в кварталите през 2020 г. обеща зам.-кметът
Коментари Харесай

Почти два пъти ще се увеличи миенето на улиците през 2020 г., обеща зам.-кмет на София

Доста по-интензивно миене в кварталите през 2020 година даде обещание зам.-кметът по екологията на Столична община Йоана Христова. Машинното миене на улиците в цяла София ще се усили с 83%, а машинното метене - със 7%, показа тя плануваните параметри. Христова показа план за план-сметка на средствата, които ще изразходва Столичната община за почистване и събиране на отпадъците през идната година.

За почистване единствено на междублоковите пространства в кварталите са планувани 8.2 милиона лв., което е с 200 хиляди лв. повече по отношение на тази година. С тези пари ще се ускори почистването, косенето и поддържането на тези пространства, което е обвързване на профилираните звена към регионите, посочи зам.-кметът на София.

Христова добави, че такса боклук за жителите няма да се усили поради усъвършенстваното почистване.

Общо 217.66 милиона лв. са планувани в план-сметката за разчистване и събиране на боклуци в София. Това е с 5.4% повече от настоящия бюджет за тези действия. 67 милиона лв. от тях ще получат компаниите за събиране на сметта и превозването й до оборудванията за обезвреждане. За почистване на града парите са 85.2 милиона лв., което е с 8% нарастване по отношение на тази година.

Общо 24 пъти ще бъдат измити с цистерни с дюзи всички улици на София. Улиците, по които минава всеобщия градски превоз ще бъдат метени машинно 4 пъти през идната година. Това важи и за улиците, " които са публично значими, както и вътрешнокварталните улици ", сподели Христова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР