Динамиката в цените на електромобилите на Tesla от януари тази

...
Динамиката в цените на електромобилите на Tesla от януари тази
Коментари Харесай

Tesla повишава цените на Model Y за трети път в рамките на два месеца

Динамиката в цените на електрическите автомобили на Tesla от януари тази година остава доста забавна, тъй като в случай че през първото тримесечие тази компания ги понижи, то тази седмица към този момент се следи трето от 19 април нарастване на цените на кросоувърите Model Y, продавани в Съединени американски щати. Дори по-късно цените се оказаха по-ниски от априлските.

В този случай, цената на базовата версия на електрическия автомобил, който в Съединени американски щати се предлага единствено във версия с два мотора и задвижване на всички колела, се е нараснала с $250. Автомобил с подобен пробег от 446 км съгласно цикъла на EPA се прави оценка на $47 740. Цената на другите версии на кросоувъра не се е трансформирала. Версията Long Range с повишен пробег до 528 км се предлага за $50 490, а Performance версията с усъвършенствани динамични характерности коства $54 490.

Високата еластичност на ценовата политика на Tesla, както изясни по-рано ръководителят на компанията Илон Мъск, се изяснява с практиката на директните продажби, без присъединяване на дилъри. Самият авто производител вижда настоящата картина на търсенето и може да я контролира благодарение на цените безусловно в действително време. През последните седмици цените на електрическите автомобили Tesla Model 3, доставяни на клиентите в Съединените щати от склада, поевтиняха доста. Поръчаните за произвеждане на коли са по-скъпи. Това докара до спекулации по отношение на желанията на Tesla скоро да стартира доставки на актуализирания Model 3, който е оборудван с по-модерна бордова електроника.

Електромобилите Tesla Model 3 и Model Y се сглобяват в Съединени американски щати, тъй че локалните уреди обичайно обслужват потребностите на целия северноамерикански пазар. Произведените в Китай коли неотдавна започнаха да се оферират на канадските клиенти на компанията и макар че Tesla преди този момент е употребявал създадени в Китай акумулатори в колите американско произвеждане, в този момент може да се приказва за доставка на коли зад океана. Според някои отчети вносните електрически автомобили се доставят с по-нисък заряд на тяговата батерия, защото това се изисква от наредбите за морски превоз от съображения за сигурност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР