Детската кожа е много по-нежна от тази на възрастен човек,

...
Детската кожа е много по-нежна от тази на възрастен човек,
Коментари Харесай

Всеки родител трябва да знае това за детската кожа през зимата

Детската кожа е доста по-нежна от тази на възрастен човек, реагира на всички климатични, температурни и козметични въздействия. Предлагаме ви няколко съвета по какъв начин да предпазите своя хлапак от задаващите се студове.

Защита

Преди да облечете малчо с няколко пласта облекла за следващата зимна разходка, намазвайте детската кожа (цялото тяло) с подобаващ крем или лосион за тяло. Така ще го предпазите от изпотяване, изсушаване или дразненето на текстила. Не забравяйте и за предпазен пласт крем върху бузките и устните. Сменяйте постоянно памперсите, с цел да избегнете задържането на влага. Слагайте на мъника ръкавички, шапка и спомагателна качулка и спускайте защитния заслон на количката.
И това е забавно: Ако детето ви има висока температура, това е най-бързият метод да я свалите - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Хидратация

Хидратирането на детската кожа през зимата е наложително, с цел да избегнете беленето и напукването. Можете да започнете още с къпането, като редувате хладки и топли душове - по този начин ще подобрите способността на детската кожа да всмуква влагата. Използвайте артикули без наличие на алкохол, само че с омекотяващ и предпазен резултат (като внимавате със зоната на очите). Избягвайте антибактериалните сапуни, както и тези, в които има оцветители. Част от съставките им могат да провокират алергична реакция. Времето за къпане на децата до 6 месеца е 5-6 минути, а на децата от 6 до 12 месеца - 8–10 минути. След като подсушите малчо, нанесете тъничък пласт лосион или крем за тяло за в допълнение омекотяване.

Успокоени е

Много постоянно ниските температури предизвикват възпаления. В композиция с външните прояви на алергии, разнообразни типове обриви или генетични дадености, детската кожа се нуждае от успокояващи грижи. Най-често продуктите с упокояващ резултат съдържат субстанции с лечебни свойства от билков генезис (лайка, масло от карите, невен...) и се ползват върху наранени зони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР